SHUTTERSTOCK EDITORIAL
RUŠILA JE PREDRASUDE

Suzanne Somers: Pamtit će je po ulogama, ali i kao rušiteljicu tabua o seksu u zrelim godinama

Američka glumica Suzanne Somers preminula je dan uoči zakazane proslave svog 77. rođendana okružena svojim najmilijima.

Američka glumica Suzanne Somers preminula je dan uoči zakazane proslave svog 77. rođendana okružena svojim najmilijima.

Zvijezda američkog sitcoma "Korak po korak" iz 90-ih, koji do danas nije izgubio na popularnosti pa se i dalje reprizira na televizijama diljem svijeta, te jedna od najpoznatijih TV voditeljica fitnesa, glumica Suzanne Somers preminula je 15. listopada, dan uoči svog 77. rođendana.

image
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Suzanne Somers od svijeta se oprostila okružena svojim najmilijima u svom domu na Floridi. Izliječila se od agresivnog oblika raka dojke prije više od 23 godine, ali joj se zloćudna bolest ljetos vratila", napisao je njezin publicist Couri Hay u izjavi koju je podijelio u ime glumičine obitelji. Dodao je kako su uz Suzanne Somers u posljednjim trenucima bili njezin suprug Alan Hamel, sin Bruce Jr. i unuci.

image

Sa suprugom Alanom Hamelom u braku je bila 46 godina

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

"Mnogi od vas su primijetili da sam odsutna s posla, ali sigurno ću se vratiti jer sam veliki borac i nikad se ne predajem. Čak i kad je riječ o zloćudnoj bolesti koju sam već jednom pobijedila. U svakom slučaju se vidimo", napisala je Suzanne Somers u svojoj ljetošnjoj poruci na Instagramu kad je objavila da joj se bolest vratila.

Njezini obožavatelji pamtit će je po ulogama, ali i kao rušiteljicu tabua i predrasuda o seksu u zrelim godinama. Preklani se tako pohvalila da strasti nije nestalo ni nakon 44 godine braka, te da ona i njezin deset godina stariji suprug, kanadski komičar Alan Hamel, s kojim se vjenčala 1977., imaju nezasitni seksualni apetit.

image
TARA ZIEMBA AFP

Trostruka baka dodala je kako to ne bi bilo moguće bez stimulansa u vidu nadomjesne terapije bazirane na peptidima koji potiču želju i zaustavljaju starenje. No, nije sve niti u fiziologiji rekla je Somers i nastavila: “Naša je veza uvijek bila nevjerojatna. Ali sada kada smo odgojili svoju djecu, platili im fakultete, financijski sudjelovali u vjenčanjima i pomogli im da započnu samostalni život, sad kad smo ostali sami doma, Alan i ja koristimo svaki trenutak da se dobro zabavimo."

Autorica brojnih bestsellera čija je tema borba s izazovima starenja, rođena je 16. listopada 1946. u Kaliforniji, a odrasla je u obitelji s četvero djece: njezina majka Marion bila je tajnica u domu zdravlja, a otac Francis bio je fizički radnik i vrtlar - dok se nije odao piću i postao alkoholičar.

image

S Kathleen Turner i Johnom Watersom glumila je u filmu ‘Serial Mom‘ 1994.

SNAP/SHUTTERSTOCK

Kod kuće joj je zbog toga postalo neizdrživo, pa je već kao 18-godišnjakinja počela živjeti samostalno: s dečkom Bruceom Somersom u studenom 1965. dobila je sina Brucea Jr. Njihova mladenačka veza nije izdržala - razveli su se 1968., a plavokosa cheerleadersica i manekenka nakon toga se posvetila glumi. Proslavila se ulogom u ABC-jevom serijalu "Tri cimera" iz kojeg je nakon pet sezona dobila nogu jer je zatražila peterostruko veću plaću plus postotak od zarade, što su zapravo bili isti uvjeti kakve su u svojim ugovorima dogovorili njezini muški kolege. To joj je gotovo uništilo karijeru, a na male ekrane u velikom stilu vratila se tek ulogom u serijalu "Korak po korak".

image

Suzanne Somers na vrhuncu slave 1986.

KOBAL/SHUTTERSTOCK

Tada je već bila u drugom braku s komičarom Alanom Hamelom, kojeg je upoznala na snimanju showa početkom 70-ih, a vjenčali su 1977. Zajedno su odgojili njezinog sina i njegovo dvoje djece - sina Stephena i kćer Leslie, te zajedno prošli sve njezine profesionalne i privatne izazove - od slikanja za Playboyjevu duplericu, borbe s rakom dojke, gubitka kuće u Malibuu koja je 2007. izgorjela u požaru, do njezinog pada niz stepenice kad je ozlijedila vratne kralješke i morala na operaciju. Uz to se morala suočiti s brojnim kritikama za šarlatanstvo iz liječničkih i znanstvenih krugova koje su osporavale famozne učinke kontraverznih hormonalnih terapija, kakve je Somers zagovarala i čije je bila zaštitno lice.

Legendarna TV voditeljica Oprah Winfrey u svom ju je showu 2009. predstavila kao pionirku vječite mladosti, a to je bio kompliment kojim se Suzanne Somers dičilia do samog kraja.

image

Suzanne Somers na dodjeli nagrada na Filmskom festivalu u Palm Springsu 2019.

VALERIE MACON AFP
Linker
14. svibanj 2024 04:02