RUŠILA JE PREDRASUDE

Suzanne Somers: Pamtit će je po ulogama, ali i kao rušiteljicu tabua o seksu u zrelim godinama

Američka glumica Suzanne Somers preminula je dan uoči zakazane proslave svog 77. rođendana okružena svojim najmilijima.

Zvijezda američkog sitcoma "Korak po korak" iz 90-ih, koji do danas nije izgubio na popularnosti pa se i dalje reprizira na televizijama diljem svijeta, te jedna od najpoznatijih TV voditeljica fitnesa, glumica Suzanne Somers preminula je 15. listopada, dan uoči svog 77. rođendana.

image
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Suzanne Somers od svijeta se oprostila okružena svojim najmilijima u svom domu na Floridi. Izliječila se od agresivnog oblika raka dojke prije više od 23 godine, ali joj se zloćudna bolest ljetos vratila", napisao je njezin publicist Couri Hay u izjavi koju je podijelio u ime glumičine obitelji. Dodao je kako su uz Suzanne Somers u posljednjim trenucima bili njezin suprug Alan Hamel, sin Bruce Jr. i unuci.

image

Sa suprugom Alanom Hamelom u braku je bila 46 godina

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

"Mnogi od vas su primijetili da sam odsutna s posla, ali sigurno ću se vratiti jer sam veliki borac i nikad se ne predajem. Čak i kad je riječ o zloćudnoj bolesti koju sam već jednom pobijedila. U svakom slučaju se vidimo", napisala je Suzanne Somers u svojoj ljetošnjoj poruci na Instagramu kad je objavila da joj se bolest vratila.

Njezini obožavatelji pamtit će je po ulogama, ali i kao rušiteljicu tabua i predrasuda o seksu u zrelim godinama. Preklani se tako pohvalila da strasti nije nestalo ni nakon 44 godine braka, te da ona i njezin deset godina stariji suprug, kanadski komičar Alan Hamel, s kojim se vjenčala 1977., imaju nezasitni seksualni apetit.

image
TARA ZIEMBA AFP

Trostruka baka dodala je kako to ne bi bilo moguće bez stimulansa u vidu nadomjesne terapije bazirane na peptidima koji potiču želju i zaustavljaju starenje. No, nije sve niti u fiziologiji rekla je Somers i nastavila: “Naša je veza uvijek bila nevjerojatna. Ali sada kada smo odgojili svoju djecu, platili im fakultete, financijski sudjelovali u vjenčanjima i pomogli im da započnu samostalni život, sad kad smo ostali sami doma, Alan i ja koristimo svaki trenutak da se dobro zabavimo."

Autorica brojnih bestsellera čija je tema borba s izazovima starenja, rođena je 16. listopada 1946. u Kaliforniji, a odrasla je u obitelji s četvero djece: njezina majka Marion bila je tajnica u domu zdravlja, a otac Francis bio je fizički radnik i vrtlar - dok se nije odao piću i postao alkoholičar.

image

S Kathleen Turner i Johnom Watersom glumila je u filmu ‘Serial Mom‘ 1994.

SNAP/SHUTTERSTOCK

Kod kuće joj je zbog toga postalo neizdrživo, pa je već kao 18-godišnjakinja počela živjeti samostalno: s dečkom Bruceom Somersom u studenom 1965. dobila je sina Brucea Jr. Njihova mladenačka veza nije izdržala - razveli su se 1968., a plavokosa cheerleadersica i manekenka nakon toga se posvetila glumi. Proslavila se ulogom u ABC-jevom serijalu "Tri cimera" iz kojeg je nakon pet sezona dobila nogu jer je zatražila peterostruko veću plaću plus postotak od zarade, što su zapravo bili isti uvjeti kakve su u svojim ugovorima dogovorili njezini muški kolege. To joj je gotovo uništilo karijeru, a na male ekrane u velikom stilu vratila se tek ulogom u serijalu "Korak po korak".

image

Suzanne Somers na vrhuncu slave 1986.

KOBAL/SHUTTERSTOCK

Tada je već bila u drugom braku s komičarom Alanom Hamelom, kojeg je upoznala na snimanju showa početkom 70-ih, a vjenčali su 1977. Zajedno su odgojili njezinog sina i njegovo dvoje djece - sina Stephena i kćer Leslie, te zajedno prošli sve njezine profesionalne i privatne izazove - od slikanja za Playboyjevu duplericu, borbe s rakom dojke, gubitka kuće u Malibuu koja je 2007. izgorjela u požaru, do njezinog pada niz stepenice kad je ozlijedila vratne kralješke i morala na operaciju. Uz to se morala suočiti s brojnim kritikama za šarlatanstvo iz liječničkih i znanstvenih krugova koje su osporavale famozne učinke kontraverznih hormonalnih terapija, kakve je Somers zagovarala i čije je bila zaštitno lice.

Legendarna TV voditeljica Oprah Winfrey u svom ju je showu 2009. predstavila kao pionirku vječite mladosti, a to je bio kompliment kojim se Suzanne Somers dičilia do samog kraja.

image

Suzanne Somers na dodjeli nagrada na Filmskom festivalu u Palm Springsu 2019.

VALERIE MACON AFP
Linker
20. travanj 2024 18:42