SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA
Genijalno

Živ je! Urnebesna reklama za Peloton oživjela je Facu, a posrijedi je genijalan marketinški trik

Nakon što tvrtki Peloton za sobne bicikle drastično pala prodaja zbog smrti Mr. Biga, odnosno Face u nastavku ‘Seksa i grada‘, koji je prije smrti vozio upravo sobni bicikl tog brenda, tvrtka je brzinom munje povukla financijski potez godine.

Nakon što tvrtki Peloton za sobne bicikle drastično pala prodaja zbog smrti Mr. Biga, odnosno Face u nastavku ‘Seksa i grada‘, koji je prije smrti vozio upravo sobni bicikl tog brenda, tvrtka je brzinom munje povukla financijski potez godine.

Prvo da vas upozorimo - ako niste još pogledali prve dvije epizode "I tek tako" ('And Just Like That'), svojevrsnog nastavka "Seksa i grada", nemojte dalje čitati jer slijede spoileri.

Naime, danima nakon premijere serije mnogi od nas jednostavno ne mogu doći k sebi od šoka koji je uslijedio kada je jedan od omiljenih likova iz cijele franšize umro od infarkta. Riječ je o Faci kojeg su producenti odlučili 'ubiti' nakon što odradi naporan trening na sobnom biciklu marke Peloton.

Čitajte i: Pogledala sam ‘I tek tako‘ i doživjela šok za šokom: Premalo humora, nimalo seksa i ono ključno - što je s modom?

U ovoj dramatičnoj sceni, Faca trenira dok je Carrie na klavirskom koncertu Charlottine kćeri i nema pojma što joj se događa sa suprugom. Faca se nakon treninga sruši na pod uslijed infarkta te ga Carrie nađe u sjedećem položaju.

image

Faca u novim nastavcima trenira na Peloton sobnom biciklu.

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zašto je puklo između Kim Cattrall i Sarah Jessice Parker? Donosimo kronologiju svađe zbog kojeg Samanthe nema u novim nastavcima

Iako sobni bicikl zapravo nije kriv zbog Facine smrti, Pelotonu je nakon te scene drastično pala prodaja.

Kako ne bi riskirali krah, sjetili su se genijalnog marketinškog trika - angažirali su glumca Chrisa Notha za novu reklamu pod nazivom "He's alive" (Živ je) u kojoj njegov lik Faca sjedi uz kamin s Allegrom, svojom virtualnom trenericom iz serije.

"Život je prekratak da ne odradimo još jedan trening", kaže kriptično Faca, a iz njegove je rečenice posve jasno na što je mislio. Nakon toga, voice-over nabraja sve razloge zašto je bicikliranje dobro za naše zdravlje.

Čitajte i: Novi nastavci kultne serije ‘Seks i grad‘ s muškog stajališta: Teško je suočavanje s novim svijetom

'I tek tako' premijeru je imala 9. prosinca na platformi HBO kada su izašle prve dvije epizode, a svakog četvrtka izlazit će po jedna od ukupno 10. Mnogi fanovi i kritičari ostali su razočarani serijom - neki joj jako zamjeraju što Face više nema, drugi tvrde da serija nema onaj poznati šarm iz devedesetih, treći da nedostaje lik Samanthe Jones...

Svakome nešto ne paše, a manjkavosti su očite, no lijepo je vidjeti staru ekipu na okupu, čak i ako među njima nema Kim Cattrall (Samantha) koja je svojim duhovitim dosjetkama udahnula dušu seriji.

Linker
15. svibanj 2024 00:27