UMRO GIL HILL

PREMINULA LEGENDA IZ 'POLICAJCA S BEVERLY HILLSA' Glumio je šefa Eddieja Murphyja, a u stvarnom je životu bio pravi policajac s 30 godina iskustva

 screenshot YouTube

Bivši policajac i gradski vijećnik u gradu Detroitu koji je glumio policijskog inspektora u tri filma 'Policajac s Beverly Hillsa', Gil Hill, preminuo je u ponedjeljak u Detroitu u 85. godini života, prenosi New York Times .

Hillova je obitelj potvrdila smrtni slučaj, no nije otkrila uzrok njegove smrti.

Hill je proveo je 30 godina u detroitskoj policiji te otprilike 12 godina u gradskom vijeću Detroita. Bio je na čelu odjela za umorstva kada je dobio ulogu u akcijskoj komediji 'Policajac s Beverly Hillsa'. Glumio je šefa Eddieju Murphyju, inspektora Douglasa Todda.

Redatelju filma Martinu Brestu Hill je dodijeljen kao stručni suradnik, zadužen da mu pokaže Detroit kada se ni kriv ni dužan našao na audiciji.

'On je uspio u svoj nastup unijeti dosta emocija, ali je i na suptilni način uspio prenijeti i ljubav, očinsku ljubav. To je teško, čak i profesionalnom glumcu, a činjenica da je Gilu to pošlo za rukom me iznenadilo', rekao je Brest u intervjuu za časopis People 1985. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:24