DINKO VUJEVIĆ

VIDEO: ŠOK NA HRVATSKOJ GLUMAČKOJ SCENI! Iznenada preminuo mladi glumac poznat po ulogama u brojnim TV serijama

 SKUD IGK

Dugogodišnji član kazališne sekcije Studentskog kulturnoumjetničkog društva Ivan Goran Kovačić, Dinko Vujević, iznenada je preminuo u 44. godini u subotu.

Od njega su se oprostili njegovi kolege na stranicama SKUD-a: ‘Iznenada i prerano napustio nas je naš dragi prijatelj, dugogodišnji član Kazališta, Goranovac Dinko Vujević. Izašao si iz predstave zvane život, ti, naš ponajbolji, jedinstveni glumče, i ostavio nas da u boli prebiremo uspomene na najljepše godine, predstave i trenutke provedene s tobom… Ostavio si neizbrisiv trag na sceni i u našim srcima. Bila nam je neizmjerna radost i sreća stvarati predstave i družiti se s tobom i ponos što smo se svezali s tobom za cijeli život. Tvoja neutješna kazališna obitelj.’

Dinko je bio poznat po ulogama u TV serijama poput ‘Zabranjena ljubav’, ‘Ljubav u zaleđu’, ‘Ponos Ratkajevih’, ‘Zauvijek susjedi’ i ‘Zakon ljubavi’. Za ostvarene uloge u predstavi 'Vadisrce' bio je nominiran za najboljeg glumca na Susretu kazališnih amatera Hrvatske 2003. godine.

Uz glumačku karijeru, Vujević je gradio i znanstvenu karijeru. Bio je doktor kemijskog inženjerstva, a od 2011. i docent na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:06