Zagrebačka premijera nagrađivanog filma 'S one strane'

Pročitajte cijeli članak:

Zagrebačka premijera nagrađivanog filma redatelja Zrinka Ogreste okupila je brojne poznate u kinu Europa. Ekipa triler-drame S one strane ponosno je pred domaćom publikom predstavila film koji je na Berlinaleu nagrađen posebnim priznanjem, a s nedavnog beogradskog FEST-a vratio se s tri nagrade.

Film prati patronažnu sestru Vesnu (Ksenija Marinković) koja je sama odgojila dvoje djece (Tihana Lazović i Robert Budak), a čiji se život potpuno preokrene kada zazvoni telefon i javi se njen muž (Lazar Ristovski) i na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala sakriti.

Foto: Livio Andrijic / EPH

Foto: Livio Andrijić/EPH – Ivan Maloča, Ksenija Marinković, Lazar Ristovski i Zrinko Ogresta

Na zagrebačku premijeru stigli su brojni gosti, među kojima i zamjenica ministra kulture Ana Lederer, savjetnik predsjednice Andro Krstulović Opara, glumice Bojana Gregorić Vejzović, Urša Raukar te Sanja Vejzović i drugi glumci.

Film je ove godine prikazan u službenom programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu na kojem je nagrađen posebnim priznanjem žirija, dok je na nedavno završenom FEST-u osvojio tri nagrade, uključujući i Grand Prix u kategoriji manjinskih koprodukcija.

Nakon splitske i zagrebačke premijere te projekcija u okviru Ženijalnog vikenda, film će se od 10. ožujka moći pogledati u kinima.

Pogledajte fotogaleriju sa zagrebačke premijere!

Linker
29. travanj 2024 14:56