CRNO-BIJELI SVIJET

Čim sam vidio scenarij, znao sam da uloga Žungula mora biti moja

Slavko Sobin, glumac koji je kroz seriju Crno-bijeli svijet ušao u praktički sve domove, ali i srca ljudi u Hrvatskoj, gostovao je na Narodnom radiju kod Nives Čanović i ispričao joj mnoge zanimljivosti sa snimanja serije koje je izazvala veliku pozornost, ali i otkrio neke detalje o sebi.

Za Žungula sad svi znamo, ali tko je Slavko?

Ja sam Slavko Sobin, glumac iz Splita, u osamdesetima proveo 6 godina.

Puno uloga je iza tebe, kroz ovu si nekako baš isplivao?

Ovo je uloga koja mi je stvarno sjela. Čim sam vidio taj scenarij, znao sam da mora biti moja. Jako volim tu ulogu, ne mogu ja govoriti kako sam ju napravio, to ćemo ostaviti publici da kaže nakon 12 epizoda, ali ja sam zadovoljan.

Pročitala sam da si rekao da ti manekeni neće oduzimati posao.

To je ono kad ideš biti duhovit pa želiš reći nešto simpatično, a izađe kao naslov na više manje svim portalima. Treniram svaki dan, ali više zbog zdravlja i nekog mira u glavi i to me održava i fizički ipsihički. I volim kad me ti tako gledaš. Sjećam se kad smo snimali Dolinu sunca i bio sam cijeli mali kržljavi – onda me nisi tako gledala Nives.

Neka anegdota sa snimanja?

Meni je bio najzanimljiviji trenutak kad sam prvi put ušao u garderobu da napravimo tog Žungula. Slavica Šnur, naša šefica šminke, i Ivana Zuzul, naša šefica kostima, zatvorili smo se u graderobu, ja sam došao crn, bradat, izgledao kao da imam 35 godina, a izašao sam iz šminke smeđ, obrijan i u nekakvoj dolčeviti. To mi je i dalje najljepše. Bilo je tu puno smijeha, zezancije, odlična ekipa, odlična atmosfera, ja mislim da se to vidi i u seriji.

Jesu li ti pomagali stariji kolege?

Ja imam tako lijepo iskustvo sa kolegama u svim projektima u kojima sam radio. Svi pitaju ima li ljubomore ili animoziteta, ali nema, to su tako ludilo ljudi, svatko će ti dati savjet. Moram priznati, Ridžički i ja smo bili u nekoj sličnoj poziciji, tu smo među mlađima, u startu smo bili dosta nesigurni obojica i onda smo jedan drugoga tapšali po ramenu i davali podršku.

U seriji si stalno kontra svog tate, kako se u stvarnom životu slažeš s roditeljima?

Moji roditelji su bogovi. To što ja imam u svojoj obitelji, to je čista ljubav.

Bi li mogao baciti svu tehniku koju imaš i vratiti se u osamdesete?

Ja bih volio da nikad nisam ni imao tu tehniku, da ne znam za nju. Ovisan sam o mobitelu i prvo kad se probudimpogledam u njega. Evo, prvo što sam napravio kada sam došao tu – slikao sam se da stavim sliku na fejs. I još si poslije mislim, pa budalo da nisi još mogao uzeti sekundu da bolje izgledaš na njoj.

Hoćeš li snimati drugu sezonu?

Ja se iskreno nadam da će ići druga sezona, uvijek taj proces dok mi glumci to saznamo potraje, to je često najteži period. Nadam se da hoće, iako me sve strah što bi moglo biti u njoj. Prvo, ne mogu zamisliti Žungula bez kose, a to će se morati dogoditi u vojsci. Drugo, nadam se da me neće strpati na Kosovo jer dosta je gadno stanje bilo, a ja bih volio da Žungl ostane ležeran. Ako bude druge sezone nadam se da će se nastaviti u ovako veselom tonu.

Linker
15. travanj 2024 20:05