SRETAN OPORAVAK

Jan Torjanac u prvom izlasku nakon neserće

Jan Torjanac (18) odabrao je jednu od najsparnijih zagrebačkih večeri za svoj prvi javni izlazak, dovoljno oporavljen nakon prometne nesreće u kojoj je prije devet i pol mjeseci teško ozlijeđen.

Razlog zbog kojeg je 16. srpnja silno želio doći u atrij Muzeja za umjetnost i obrt bila je premijera predstave ‘Preko Trnja do Zvijezde’ Teatra Exit i njegova omiljena glumica Nataša Janjić (29), koja tu ljubavnu priču izvodi s Ivanom Glowatzkym. Na predstavu je stigao u pratnji roditelja, glumaca Slavice Knežević i Marka Torjanca (43).

I Jan je posljednjih mjeseci prošao – i još prolazi – težak put od ‘trnja’ do ozdravljenja. Sve je počelo lanjskog 5. listopada na zagrebačkoj Trešnjevci, kad ga je na pješačkom prijelazu udario automobil: deset dana bio je u komi, a život mu je zbog ozljeda glave visio o niti. Slijedilo je nekoliko operacija i višemjesečna rehabilitacija, tijekom koje su roditelji sa strahom bdjeli nad njim, a liječnici su vjerovali u njegov mlad organizam i volju za životom.

Premda je cijelu prošlu školsku godinu, umjesto u svom razredu u Prvoj gimnaziji, proveo na neurokirurgiji u Bolnici Sestara milosrdnica i u Krapinskim toplicama, Jan je ipak uspio završiti razred i maturirati. Imao je osobnog asistenta, s kojim je učio, a s njim su radili i neki njegovi profesori koji su mu dolazili u posjet u lječilište. A kako se ovih dana upisao na Pravni fakultet, što mu je kao zaljubljeniku u povijest oduvijek bila velika želja, na jesen postaje brucoš.

No, da bi se što bolje pripremio za studentske dane, u Zagrebu mora do kraja srpnja odlaziti na terapije, a tek onda će moći otputovati na ljetovanje, na otok Pag, gdje će u moru i plivanju, što mu je najučinkovitija terapija, te društvu prijatelja, uživati do kraja rujna.

Linker
19. travanj 2024 03:37