BOGATO I MOĆNO VINO

Najbolja Frankovka iz srca Slavonije

Frankovka iz podruma FeraVino Feričanci učinit će vam predstojeće blagdane sretnim i opuštenim.

FeraVino Feričanci imaju izrazito bogatu lepezu crnih vina s kojom se malo koja vinarija može pohvaliti.

Miraz Frankovka 2009. je bogato i moćno vino. Spoj međusobne ljubavi zemlje, sunca, hrasta, vode i čovjeka u igri s prolaznošću vremena, uz vrhunsko znanje i iskustvo stvorilo je jedno vječno vino. Rubinsko je crvene boje s purpurnim odsjajem, žive materije, bistro i gusto. Miris je izraženi sortni, a u pozadini se nenapadno izdvajaju vanilija, papar i tamna čokolada. Vino je svježe, tanično i ukusno. Spremno za sada, a isto tako i obećavajuće za odležavanje.

Naziv Dika u slavonskim krajevima se odvajkada pridodaje „Onoj koja se beskrajno voli“ ili „Onom s kojim se silno ponosi“. FeraVino Feričanci svu ljubav i sav ponos pretače u vina koja možete pronaći pod ovim tradicijskim nazivom. Frankovka je sorta koja se udomaćila na slavonskim brežuljcima a od svoga sočnog, aromom i šećerom bogatog grožđa, daje vino Frankovku koje se smatra najkvalitetnijim crvenim vinom kontinentalne Hrvatske. Puno, mirisno zaobljeno vino, bogatih prirodnih ekstrakata, rubinsko crvene boje, okusa na bobičasto voće, traži jača, začinjenija jela. Ugodni tanini i stručno ukomponirane kiseline daju vino stabilnog karaktera.

Vinogorje Feričanci nalaze se u srcu Slavonije gdje se se oduvijek njeguje uzgoj vinove loze. Počeci uzgoja sežu u 13. stoljeće, a uzgoj vinove loze, odnos prema vinogradarstvu, preradi grožđa i vinarstvu danas je dosegao profesionalne okvire. Tradicija uzgoja vinove loze i proizvodnja vina u ovim krajevima doprinijela je gradnju vinskog podruma 1962. godine, a u svom vlasništvu ima zasađeno oko 160ha vinove loze. Godišnja proizvodnja vina kreće se između 900 000 i 1 milijun litara vina.

Nazdravite svojim najmilijima u predstojeće blagdansko vrijeme vinima linije Miraz i Dika iz FeraVina Feričanci i neka vam je sretno…

Više na: www.feravino.hr

Linker
19. travanj 2024 17:02