DC / Backgrid UK / Profimedia
Voljeni otok

Heroj s plaže: Lenny nije zaboravio na korijene i pomaže sugrađanima, posebno brine da jedno dobiju

Poznati roker za svoj drugi dom odabrao je mali ruralni otok u arhipelagu Bahama, odakle su i njegovi korijeni s majčine strane, već godinama pomaže toj otočnoj zemlji na koji god način može, a sada je u jeku pandemije koronavirusa osmislio način da najranjivije skupine i dalje mogu brinuti za zdravlje.

I dok cijeli svijet prati što radi njegova lijepa kći Zoë Kravitz, koja trenutno priprema ulogu žene mačke u novom Batmanu, njezin otac popularni glazbenik Lenny Kravitz uživa - na selu. To selo je doduše maleni otok u arhipelagu Bahama, ali taj ruralni, komadić na Zemlji roker je odabrao kao svoju bazu, gdje živi veći dio godine, a nedavno je pokrenuo kampanju kojom želi pomoći osiromašenom stanovništvu Bahama izloženom udaru pandemije koronavirusa.

Lenny Kravitz pomaže svojoj zajednici, roker je nedavno pokrenuo kampanju s kuponima za hranu, putem svoje zaklade Let Love Rule, kojoj je cilj pomoći stanovnicima Bahama koji su najviše nastradali zbog pandemije Covida-19.

View this post on Instagram

Now

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on

"Velika mi je čast je i odgovornost brinuti za predivne ljude na Bahamima. Od zubnih ordinacija i medicinskih klinika koje gradimo svake godine, do sada ovih kupona za hranu. Uvijek pronalazim nove načine da na bilo koji način pružim potporu ljudima koji ovdje žive", kazao je Kravitz za People.

Zajednica mu je zahvalna

Voljeni otočić Eleuthera, koji je ovaj poznati glazbenik odabrao za svoj dom (i opjevao još 1993. u pjesmi "Eleuthera"), potpomaže sada kuponima za hranu, a osim za stanovnike tog otoka brine se i za još dva: New Providence i Grand Bahama.

View this post on Instagram

Meditation and prayer.

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on

Njegova kampanja usmjerena je na najranjivije populacije osim starijih i osoba s poteškoćama, želi pomoći i osobama s kroničnim bolestima kao i onima koje nisu vidljive poput - raka, dijabetesa, visokog krvnog tlaka, srčanih bolesti i bolesti bubrega - jer sve te bolesti zahtijevaju posebnu i kvalitetnu prehranu.

Lenny na svojim društvenim mrežama, pogotovo Instagramu, kontinuirano promovira važnost organske prehrane, iz njegovih objava vidljivo je i da mu veganska ishrana nije strana, kao ni rad u polju i na plantažama.

Lenny je američki glazbenik, miješanog porijekla, njegov djed s majčine strane rođen je na Bahamima na otoku Andros. Iako je i njegova majka, glumica Roxie Roker, rođena u SAD-u i odrasla u njujorškom Brooklynu, Lenny nije zaboravio svoje korijene, što ljudi na Bahamima iznimno cijene.

"Bahami se ponose mnogim Lennyjevim postignućima, ali još više smo ponosni na činjenicu da nije zaboravio svoje korijene; još uvijek nađe vremena za pokretanje stvari u zemlji, još uvijek ima vremena da skrene pažnju na naš turizam, što je potrebno da dobijemo što više gostiju", kazao je Frankie A. Campbell, ministar socijalnih usluga i urbanog razvoja Bahama.

Pročitajte i:

Veliki zavodnik Lenny Kravitz: Jedina žena koju bezuvjetno voli je njegova Zoe

Vjenčanje u raskošnoj vili Lennyja Kravitza u centru Pariza: Od holivudskih zvijezda svi su gledali u Reese Witherspoon

Ludo zaljubljen: Lenny Kravitz ne odvaja se od misteriozne djevojke

Zoë Kravitz otkačeni stil duguje ocu Lennyju

Zoë Kravitz: Stilska ikona milenijalki

Linker
20. travanj 2024 08:07