Lana Jurčević izgradila je do 35. godine iznimno uspješnu karijeru, a sada 'napada' i inozemno tržište.
 Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media
'Od krčme do Cibone'

Kako je Lana Jurčević izgradila carstvo: 'Jako rano sam počela, s 13 sam već prodavala cvijeće'

Brand La Piel bilježi u posljednjih godinu dana rast između 400 i 500 posto. Iznijela je taj podatak Lana Jurčević gostujući u BizCasting podcastu. Otkrila je i kako je izgradila glazbenu karijeru koja joj je donijela prestižan ugovor.

Pjevačica Lana Jurčević, poznatija kao La Lana, gostovala je u BizCasting podcastu gdje je otkrila kako joj je idol bila Tajči, da baka pjeva puno bolje od nje te da će biti zauvijek zahvalna Milani Vlaović koja ju je otkrila i ulagala u njenu karijeru.

La Piel je narastao, u odnosu na prošlu godinu, između 400 i 500 posto.

Lana je danas i uspješna poduzetnica, nedavno je potpisala veliki ugovor s Warner Musicom, a paralelno razvija i svoju liniju prirodne kozmetike La Piel. Slobodno vrijeme joj, kaže, ne fali jer je uvijek poslovni život stavljala ispred privatnog. "Jako rano sam počela raditi, od 13. godine sam prodavala cvijeće, hostesirala, konobarila... I školjke sam prodavala na moru", prisjetila se glazbenica gostujući u podcastu. Ni danas je nije napustila strast za poslom pa za potrebe proizvodnje svog brada La Piel, Jurčević pakira, lijepi naljepnice, pomaže oko punjenja. Proizvode branda danas koristi i Adriana Lima, koju je u New Yorku Lana upoznala.

Prva stvar čim otvorim oči, uzimam mobitel, sjedam za laptop i rad, rad, rad, do zadnjeg momenta dok ne zatvorim oči.

"Ja nemam osjećaj da postoji neko moje međuvrijeme. Zadnji put sam bila u kinu prije osam mjeseci, ali to me ne smeta jer mislim da je najbitnije da čovjek u životu radi stvarno ono što voli. Važno je u mladim danima prepoznati gdje nam je strast i u to uložiti svu svoju energiju, vrijeme i onda nemaš osjećaj da radiš. Između tri sata u kafiću i rada izabrat ću rad jer me veseli taj napredak koji konstantno vidim", kazala je Lana, dodavši kako zbog obveza ima svoje 'šize, blackoutove i stresove', ali nekako to, kaže, još uvijek balansira.

Od krčme do Cibone.

Veliku ulogu u njenom pjevačkom i poslovnom razvoju igrala je obitelj. Ujak joj je bio bubnjar Srebrnih krila, a mama je bila jako društveno aktivna pa su se i njeni talenti brzo otkrili. "Za mene se znalo, kao mala sam se snimala kako pjevam i plešem, znala sam napraviti cijeli video a la Christina Aguilera u svojoj sobi i te su snimke brzo počele kolati okolo. Svoj prvi ugovor potpisala sam sa 17 godina, tada je u moju kuću došao moj tadašnji menadžer i Milana Vlaović. Imala sam sreću što je žena poput nje htjela uložiti u mene, to mi je najveći kompliment. Prvi nastup mi je bio neki polu-festival i tu sam shvatila da je pjevanje moja sudbina. Taj moment kad sam se popela na tu pozornicu, imala sam osjećaj kao da to radim 100 godina", prisjetila se Lana.

Screenshot / Youtube
Lana Jurčević pričala je o svom uspješnom poslovnom putu.

Ljubav prema glazbi naslijedila je i s majčine i s očeve strane, a za svoju baku kaže da pjeva bolje od nje. "Baka je pjevala na radiju kao jako mlada, više operno. Bila je glavna atrakcija, nikad joj nisam mogla biti konkurencija", rekla je Lana, dodavši da su joj je kao djetetu idol bila Tajči za koju je njena teta radila kostime i stajlinge. "Svi kao klinci imamo neke idole u odrastanju, moj je bila Tajči, a kasnije Mariah Carey, Whitney Houston i Britney Spears", ispričala je Lana čija se najnovija pjesma snimljena u suradnji s Warnerom već vrti od Argentine do Indije.

99 posto vremena sam teški odrpanac i klošar.

Za sebe kaže da nije tipično žensko što se tiče garderobe i šopinga. "Nije me briga ni kakva mi je kosa ni roba. Radije ću sve dati u moje projekte, želje i snove, za ono u što vjerujem da će mi se vratiti. Nagrada i hrana su mi poruke tih žena, korisnica. Nikad nisam mislila da će La Piel doći na ovu razinu, danas imamo i muških kupaca koji kupuju kreme za tijelo i peelinge, to su unisex stvari, čak i mirisi", naglašava Lana i dodaje kako zna da neki frajeri kradu njene kozmetičke proizvode od svojih djevojaka i koriste ih.

Zagreb 021219.
Hotel Canopy by Hilton.
Lana Jurcevic za Dan D.
Na fotografiji: Lana Jurcevic. 
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / Hanza Media
Novac koji zaradi, kaže Lana, najradije ulaže u dodatni razvoj posla.

Moj društveni život je takva mizerija da me nekad sram i zbog tih stvari mi je žao.

U BizCastingu je otkrila i kako nastoji biti pravi prijatelj bliskim ljudima, ali nije idealna prijateljica. "S rođendanima sam loša, svoj nisam slavila 10 godina. Ne volim rođendane i uopće nemam problem da mi ne čestitaju, nisam tip od kalendara", istaknula je, dodavši kako je ipak jednom majci za rođendan pripremila lijepo iznenađenje koje ju je ganulo do suza. "Kupila sam preko 100 ruža i oblijepila mamin auto, onda sam organizirala da je nazovu i kažu joj da joj je netko probušio gume. Kada je vidjela auto, to je bio totalni boom, počela je plakati od sreće i tresti se, evo i ja se naježim kad se toga sjetim", ispričala je Lana koja je na školovanju u Londonu naučila trbušni ples još prije nego ga je Shakira popularizirala u svom spotu.

Za kraj je otkrila kako obožava jesti, ali da je kao mala bila izbirljiva pa ju je baka morala na prevaru hraniti svojom nadaleko poznatom pitom zeljanicom. "Vodili bi me u HNK na predstave moje tete i dok bi ja bila fascinirana radnjom, baka bi vadila iz torbe svoju zeljanicu i šopala me", uz smijeh se prisjetila Lana.

Čitajte i:

Božo Skoko u mladosti brao duhan, a osvojila ga je djevojka koja je parkirala na njegovo mjesto

Manuela Šola kao klinka radila je na benzinskoj pumpi, a poslije poroda poslu se vratila vrlo brzo

Maša Zibar: 'Roditelji nas nisu učili voljeti svoj posao, već biti sretni što ga uopće imamo'

Tonči Huljić o supruzi: 'Živcirala me, stalno je pisala pjesme, ali to je bila ljubav na prvi pogled'

Lana Klingor Mihić o najtežim danima: 'Znala sam preroštati cijeli stan i pronaći 12 kuna'

Dino Rađa o Divcu, novcu i životu u Zagrebu: 'Korona nam ne prilazi blizu, boji se Viktorije'

Vili Beroš sasvim osobno! Progovorio o djetinjstvu, obiteljskoj mezimici i slikama koje ga i danas muče

Linker
17. travanj 2024 11:56