Privatni album
Potpuno iskreno

Leona Paraminski o životu 'preko bare': 'Fale mi dvije ključne stvari da ostvarim svoj 'američki san'

Domaća glumica Leona Paraminski u intervjuu za jedan regionalni magazin otkrila je kako joj je bilo snimati seriju 'Senke nad Balkanom', a dotaknula se i života u Americi za koju kaže da mnogo nudi, ali i uzima te da joj nedostaju dvije ključne stvari kako bi ostvarila svoj 'američki san'.

Leona Paraminski (40) posljednje četiri godine gradi karijeru u Kaliforniji, gdje osim redovitih odlazaka na audicije, predaje kolegij "Acting for the camera" na Santa Barbara City koledžu. Glumica, iza koje su brojne televizijske i filmske nagrade, poznata je radoholičarka, ali je tijekom godina naučila kako stati i uzeti zasluženi odmor.

"Rekla bih da me je obilježila moja prva glavna uloga u filmu "Prezimiti u Riju", kada sam dobila Zlatnu Arenu u Puli za glavnu žensku ulogu i od tada više nisam stala s radom. Ponude su dolazile sa svih strana, toliko sam imala posla da sam nakon nekoliko intenzivnih godina morala uzeti pauzu na neko vrijeme. Jednom sam paralelno radila dvije predstave, u dva različita grada, i uz to još imala i snimanja. Gluma nije rad na traci, nakon nekog vremena treba malo stati i napuniti baterije", kaže Leona.

Što se tiče uloga, nekako se uvijek dogodi da bira uloge koje nisu nimalo lake, a razlog za to je njezin neustrašiva priroda i sklonost riziku, za koji kaže da je jedna od ključnih stvari u umjetnosti. U svoje uloge se potpuno daje pa su likovi koje utjelovljuje odraz nje same - borbene, ponosne, snažne, a opet vrlo tople i pomalo ranjive.

"Borim se za one koje volim, mrzim nepravdu i licemjerje i kada me netko zezne, više nije dio mog života, nikada. S druge strane, imam jako razvijen unutrašnji glas, šesto čulo kojim se vodim i jako osjećam ljude i svijet oko sebe. Empatične sam, sanjive i ranjive naravi", priznaje glumica, dodavši da bi željela biti blaža prema sebi, a oštrija prema drugima kada je to potrebno.

Zagreb, 211011.
Studio EPH.
Leona Paraminski, glumica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Zagrepčanka sa suprugom Tinom Komljenovićem živi u Santa Barbari, a privatni život trudi se čuvati od očiju javnosti jer, kako kaže, ne pati na popularnost.

"Granica ima sve manje, puno toga se promijenilo, danas su tu društvene mreže gdje se privatnost gubi sve više. Trudim se zadržati zdrav odnos prema tome, u smislu da koliko mogu, svoj privatni život čuvam za sebe, da ne objavljujem baš sve i svašta na društvenim mrežama i ne previše o privatnom životu. Ali i razumijem da taj dio ljude zanima i prirodno je da nekada želimo podijeliti neke sretne i lijepe trenutke. Međutim, kada to prelazi u narcisoidnost one vrste da se dijeli baš sve, to me ne zanima", ističe Leona, kojoj je najvažnije mišljenje publike.

Zagreb, 180514.
Filmom Kardinalov zivot u kinu Europa otvoren je 8. Festival tolerancije. Festival tolerancije - JFF Zagreb trajat ce od 18.-24.05., a posvecen je 20. obljetnici filma Schindlerova lista.
Na fotografiji: Leona Paraminski.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Zbog Tina se preselila u Ameriku gdje je započela profesorsku karijeru...

Iako se život 'preko bare' čini glamuroznim, Leona otkriva da on to nipošto nije te misli da nikada neće ostvariti "američki san" jer joj za to nedostaju dvije ključne stvari.

"Nikada me nije određivalo to što sam glumica, nego kakav sam čovjek. Za 'američki san' nisam dovoljno ambiciozna i karijerist, za naše prostore je to manje bitno, ali mislim da mogu biti zadovoljna jer sam do sada zaista imala sreće u ovom poslu. Sad mi treba malo te magične prašine ovdje. Amerika nije obećana zemlja, nudi mnogo, ali i uzima. To je zemlja novca i biznisa, i nije lako što se tiče glumačkog posla i glumaca s naših prostora koji ovdje dođu graditi karijeru. Valjda sam odabrala Ameriku s razlogom, vidjet ćemo", poručuje.

Što se tiče planova za budućnost, Leona kaže da još uvijek ima neostvarenih želja, ali je oko njih puno opuštenija nego je bila prije.

"Do sada su mi se snovi često ostvarivali, samo ne baš onda kada sam ja to htjela, nego kad sam postala spremna za njih. Imam još neispunjenih želja. Od nekih općenitih, vidim se u Europi za deset godina, voljela bih igrati neku lijepu ulogu u nekom europskom filmu, imati veliku obitelj, predavati, stariti uživajući i napraviti nešto korisno za društvo", zaključuje glumica.

Čitajte i:

Leona Paraminski se pohvalila: 'Santa Barbara je najbolje mjesto za život'

Leona Paraminski o planovima i razlogu zašto je došla u Hrvatsku: 'Otvorena sam za sve opcije'

Leonu Paraminski sreli smo u centru Zagreba, otkrila nam je zašto joj smiješak ne silazi s usana

Linker
24. travanj 2024 01:05