Privatna arhiva
NOVA STVARNOST

Male stvari su bitne: Omiljena loto djevojka otkrila nam je koji je njen recept za sreću

Hrvatska Lutrija i Gloria, kao partneri, pokrenuli su hvalevrijednu akciju pod nazivom 'Naša sreća je vaša sigurnost'. Kroz video priče poznatih osoba doznat ćemo kako život učiniti ljepšim usprkos svim izazovima.

Hrvatska Lutrija i Gloria, kao partneri, pokrenuli su hvalevrijednu akciju pod nazivom 'Naša sreća je vaša sigurnost'. Kroz video priče poznatih osoba doznat ćemo kako život učiniti ljepšim usprkos svim izazovima.

Mjere zaštite zbog epidemije koronavirusa lagano popuštaju, no zbog vlastitog i tuđeg zdravlja i dalje treba izbjegavati izlaske među ljude i bliske fizičke kontakte.

Poruka je to kampanje ‘Naša sreća je vaša sigurnost’ magazina Gloria i Hrvatske Lutrije, čiji je cilj pokazati da unatoč brojnim ograničenjima život itekako može biti kvalitetan, sadržajan i uzbudljiv.

Zanimljivosti, aktualnosti i dobre vijesti iz svojih domova otkrivat će brojne poznate osobe, a prikazivat će se od ovog tjedna na našem portalu Gloria.hr. Premijerno je vlastiti video snimila Jelena Lešić (33), voditeljica emisija Loto, Klub 7 i AutoMarket, koja nam je, uz ostalo, otkrila što čita, kuha i kako se rekreira.

- Nedostaje mi potpuna sloboda kretanja, no sretna sam i u svom zagrebačkom stanu. Toliko toga imam za odraditi da mi dan prođe u trenu - kaže Jelena, nadajući se da će nekim svojim idejama nadahnuti i naše čitatelje i gledatelje. I donijeti im radost kao i u igrama na sreću.

Također, otkrila nam je kako se sve ovo vrijeme strogo pridržavala propisanih mjera stožera civilne zaštite te zbog toga gotovo dva mjeseca nije bila u svom domu na Lošinju.

Privatna arhiva
Od ožujka Jelena nije bila u svom kvarnerskom domu u Malom Lošinju.

Iz sigurnosti svog zagrebačkog doma pokazala nam je kako započinje dan, a za Gloria.hr dodala i kako su joj jutra nezamisliva bez vježbi istezanja, a posebno Pet Tibetanaca.


UKRADI IDEJU

Kako se izvodi Pet Tibetanaca

Poznati set vježbi za koji se smatra da daje vitalnost i dugovječnost. Regeneriraju i reguliraju endokrini sustav te tako pomlađuju i revitaliziraju cijelo tijelo.

Vježbe se izvode vrlo jednostavno, točnim redoslijedom i s istim brojem ponavljanja.

Važno je samo započeti s neparnim brojem. Prvi tjedan započnite sa sedam ponavljanja, a svakog narednog tjedna dodajte dva ponavljanja više.

Kada dođete do 21 ponavljanja, vježbe se više ne povećavaju već se nastavljaju s tim brojem. Jednom kad prekinete niz, vraćate se na početak.

Prvi Tibetanac: Stanite se uspravno i raširite ruke, paralelno sa podom. Desni dlan vam je okrenut prema podu, a lijevi prema nebu/gore. Usmjerite pogled u desnu nadlanicu i počnite se okretati u desnu stranu (u smjeru kazaljki na satu). Okrenite se onoliko puta koliko vam odgovara. Polagano se zaustavite, pogledom pratite svoju desnu nadlanicu koju pomičete ispred sebe.

Drugi Tibetanac: Lezite se na leđa. Stavite ruke uz tijelo sa dlanove malo ispod stražnjice. Sa udahom istovremeno podignite glavu prema prsima (brada dodiruje prsa) i noge u okomit položaj. Leđa vam moraju biti potpuno na podu. Ako možete podignite noge iznad tijela, dalje prema glavi. Koljena su ispružena. Zatim polako spustite glavu i noge na pod i izdahnite. Ponovite to 7 puta.

Treći Tibetanac: Kleknite se na pod, uspravite tijelo, ruke stavite na donji dio leđa. Nožni prsti su na podu. Udahnite i zabacite glavu unazad onoliko koliko vam je ugodno i istovremeno lagano savinite kralježnicu. Dok se savijate unatrag podupirite se rukama za donji dio leđa. Zatim s izdahom spustite bradu na prsa. Ponovite to 7 puta.

Četvrti Tibetanac: Sjednite na pod s ispruženim nogama i razmaknite stopala te dlanove stavite pokraj stražnjice. S udahom zabacite lagano glavu unazad istovremeno odižući tijelo od poda tako da vam se koljena saviju, a dlanovi i stopala ostanu na podu. Trup će biti u ravnoj liniji s natkoljenicama. S izdahom vratite tijelo u početni položaj i bradu spustite na prsa. Ponovite to 7 puta.

Peti Tibetanac: Iz klečećeg položaja oslanjajući se na dlanove ispružite noge odižući stražnjicu prema gore u položaj planince. Dlanovi i stopala moraju biti udaljeni oko 60 cm jedan od drugoga, a noge i ruke ispružene. Glava vam gleda prema naprijed. Sada s udahom savinite tijelo u bokovima i podignite ga tako da vam čini obrnuto slovo "V" ili planinu. Istovremeno bradu gurnite prema prsima. Zatim izdahnite i spustite bokove prema podu, glavu nježno zabacite prema unatrag i istegnite tijelo. Ponovite to 7 puta.

Linker
26. travanj 2024 00:05