InDizajn
InDizajn

za svaku pohvalu

Humanitarni buvljak postigao veliki uspjeh: Prikupljeno je preko 35 tisuća kuna za udrugu žena 'Nismo same'

Mnogobrojni posjetitelji sajma interijera u Areni Zagreb od 26. do 29. listopada svojom su kupnjom sudjelovali su u humanitarnom buvljaku i kupili dragocjene, osobne stvari koje su udruzi žena 'Nismo same', oboljelih i liječenih od raka, donirale brojne poznate osobe. Sav prihod, ide za projekt taksi prijevoza oboljelih žena na kemoterapiju i s kemoterapije "Nisi sama – ideš s nama!", a priklpljeno je 35701 kuna što je oko 520 vožnji na kemoterapiju i s kemoterapije.

"Drago mi je da smo ove godine mogli pomoći udruzi "Nismo same" i da je akcija polučila ovakav uspjeh. Ovo je tek prva u nizu i s obzirom na reakacije, sigurno ćemo akciju nastaviti i dogodine", izjavila je dizajnerica Mirjana Mikulec.

"Sretne smo i ponosne, a vjerujemo da je i svima koji su sudjelovali u ovom projektu najveća nagrada osjećaj da su nekome pomogli. Prije svega želimo zahvaliti gospođi Mirjani Mikulec, organizatorici 4. sajma interijera InDizajn – festival modernog doma, koja nam je ustupila prostor u sklopu Sajma, sama donirala velik broj osobnih stvari te osobno i angažirala u pripremi Buvljaka. Hvala i svima vama koji ste udomili većinu doniranih stvari i na taj način novčano poduprli naš projekt", izjavili su iz udruge Nismo same.

In Dizajn

Novu socijalnu uslugu prijevoza žena na kemoterapiju pokrenula je novinarka i predsjednica Udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, a po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatna odnosno dio zdravstvenog osiguranja. Od 14. ožujka 2018., kada je projekt startao, do danas, uslugu su koristile 182 žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, a kojima su u Udruzi osigurali više od 5400 besplatnih taksi vožnji na terapiju.

InDizajn