Zagreb, 040319.
Kinoteka, Kordunska 1.
Svecana premijera filma Lada Kamenski.
Na fotografiji: Momcilo Otasevic, Jelena Percin
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / Hanza Media
Zagreb, 040319.
Kinoteka, Kordunska 1.
Svecana premijera filma Lada Kamenski.
Na fotografiji: Momcilo Otasevic, Jelena Percin
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / Hanza Media

LADA KAMENSKI

Jelena Perčin i Momčilo Otašević: Nerazdvojni i na premijeri

Premijeru redateljskog prvijenca Sare Hribar i Marka Šantića, priču o današnjem položaju žena u društvu i tamnoj strani nastanka države, nisu propustili brojni poznati glumci među kojima su bili bračni par Jelena Perčin Otašević i Momčilo Otašević, Janko Popović Volarić i Slavko Sobin, a podržala ih je i voditeljica Daniela Trbović koja je stigla sa sestrom.

Ovacijama publike završena je premijera filma "Lada Kamenski" u Kinu Kinoteka, a uz ekipu filma okupila su se i druga glumačka lica koja su došla podržati svoje kolege. Uz Jelenu Perčin Otašević i Momčila Otaševića, na premijeru su stigli i Janko Popović Volarić, Tara Rosandić, Slavko Sobin i brojni drugi.

- Od prvog dana snimanja znali smo da u rukama imamo nešto drugačije, posebice ako pogledamo radnju koja prati radnice Kamenskog i njihovu višegodišnju borbu za svoj posao, svoje dostojnastvo i profesiju u kojoj su provele cijeli radni vijek. Nastojali smo njihovu priču ispričati što realističnije i prikazati ih kao ono što jesu - simbol "malog čovjeka" koji se nastoji snaći u novim okolnostima - nastanku države i pretvorbi i privatizaciji koji su stavili ključ u bravu nekad uspješnim poduzećima. Mislim da smo u tome i uspjeli, a dokaz su i priznanja struke - poručili su scenaristica i redateljica filma Sara Hribar i redatelj Marko Šantić.

John Pavlish

Voditeljica Daniela Trbović sa sestrom Natašom

Film "Lada Kamenski" do sada je osvojio nekoliko nagrada za najbolji film, režiju i glumu: na 65. Pulskom filmskom festivalu osvojio je nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA, Sara Hribar dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, a za ulogu treće glumice Zlatnu arenu za najbolju glavnu ulogu osvojila je Doris Šarić Kukuljica.

Uloge u filmu tumače Frano Mašković, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Dijana Vidušin i Ana Maras Harmander. Producenti filma su Jure Pavlović i Bojan Kanjer, a film u kina stiže 7. ožujka.

TRAILER Lada Kamenski - HRV from Sekvenca on Vimeo.