Ana Kolega/Facebook
adventago

Zidove Hrvatskog glazbenog zavoda ukrašavat će radovi umjetnice Ane Kolege: Ne propuštamo njezinu izložbu

AdvenTango Zagreb kreće zajedno s sezonom Adventa u Zagrebu, s održavanjem od 6. do 9. prosinca. Garantiraju magičnu atmosferu čemu će pridonijeti i izložba zadarske umjetnice.

Osim instruktora i DJ-eva, na Adventagu, koji se održava u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, svoje umjetničke radove će izložiti i slikarica Ana Kolega.

Otvorenje izložbe je zakazano za petak, 6. prosinac, od 20 do 21:30, u Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda čije će zidove krasiti njezina umjetnost. Rođena Zadranka diplomirala je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer tekstini dizajn, a 2002. Diplomirala je na ALU u Zagrebu, a danas stvara u Zadru i Zagrebu.

Ana Kolega/Facebook

Do sada je imala petnaestak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a sudjeluje i na brojnim prestižnim skupnim izložbama i kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Pored slikarstva bavi se i pisanjem, ilustracijom, glazbom i kazalištem, a radila je i kao voditeljica likovnih radionica za djecu i odrasle. Razigrane, pune boja i zanimljivih motiva, Anine ilustracije isplati se vidjeti uživo na festivalu tanga kojeg organizira plesački par Sara Grdan i Ivan Terraza.

U sklopu zagrebačkog tango festivala AdvenTango koncert će održati poznati talijanski Hyperion Ensemble, uz dva pjevača i četiri plesna para, a za hrabre, pustolovne i one koji su zainteresirani za tango kulturu i ples, u sklopu AdvenTanga održat će se i dvije besplatne radionice za početnike.

Facebook/Ana Kolega

Linker
06. travanj 2024 14:35