vedran peteh
vedran peteh

Ekskluzivne fotografije

Kao da se još uvijek trese: Potresni prizori razrušene bazilike Srca Isusova tjeraju suze na oči

  • 14.05.2020. u 20:00

  • Autor:
    • Copyright Gloria

Crkva u Palmotićevoj ulici pretrpjela je ogromnu štetu, a cigle i šuta nakon potresa bili su posvuda. Kako je izvana gotovo netaknuta, nismo mogli uopće ni zamisliti kako je stanje unutra. Ono što smo zatekli, steglo nam je srce.

Razoran potres koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb uništio je mnogo zgrada, obiteljskih kuća i drugih zdanja, a jedno od najoštećenijih je bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. Našeg najpoznatijeg seizmologa Krešimira Kuka upravo za nju vežu najljepše uspomene - tamo se vjenčao i krstio djecu te su ga prizori koje je zatekao unutra potpuno potresli.

Baš kao i nas. Krešimir nas je uveo u baziliku, a kako je otkrio u ekskluzivnom razgovoru za magazin Gloria, ona je najoštećenije zdanje u Zagrebu koje je uspio vidjeti. U nastavku vam donosimo galeriju fotografija razrušene bazilike na koje nitko ne može ostati hladan.

zagreb 02.05.2020
Kresimir Kuk
foto vedran peteh
vedran peteh

Hrvatski seizmolog Krešimir Kuk tvrdi je da je bazilika Srca Isusova, gdje se vjenčao i krstio djecu, najoštećenije zdanje u Zagrebu koje je uspio vidjeti.

Čitajte i:

Potresni prizori: Naš najpoznatiji seizmolog Krešimir Kuk otvorio nam je srce u razrušenoj crkvi u Palmotićevoj u kojoj se i vjenčao