Davor Matota / CROPIX /
rješila se bolova

Kolinda Grabar-Kitarović operirana na Rebru! Bivša predsjednica oporavljat će se mjesecima

Članica Međunarodnog olimpijskog odbora i bivša predsjednica države operirana je u KBC-u Zagreb. Oporavak će trajati više mjeseci.

Bivša predsjednica Republike Hrvatske i članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb podvrgnuta operaciji, i to na kralješcima C4/C5.

Operacija je, kako doznaje Jutarnji list, prošla dobro. Grabar-Kitarović u subotu će biti puštena iz bolnice, a oporavak od operacije trajat će više mjeseci.

Iskoristila je ljeto! Preplanula Kolinda Grabar-Kitarović opuštena na zagrebačkoj špici

Prednja cervikalna discektomija s fuzijom operacija je koja uključuje olakšavanje pritiska stavljenog na korijene živaca i/ili kičmenu moždinu od strane diska s hernijom ili krhotina kosti.

Kirurg kroz mali rez napravljen kod prednje strane vrata odstranjuje disk između kralježaka kako bi imao pristup živčanim strukturama pod pritiskom, smanjuje pritisak odstranjivanjem površine kompresije i postavlja koštani kalem između susjednih kralježaka. U nekim se slučajevima usađuje mala metalna pločica kako bi se kralježnica stabilizirala tijekom procesa zacjeljivanja, dodaje Jutarnji.

Davor Matota / CROPIX /
Prije nešto manje od dva tjedna, bivša predsjednica ispijala je kavu u centru grada, a u njezinom društvu bio je i reprezentativac Marcelo Brozović. Nitko nije mogao ni naslutiti da je pred njom ozbiljna operacija.

Boljka koju mnogi godinama 'nose' bivša predsjednica je odlučila riješiti sada, kada više nije na čelu države, a obaveze joj dopuštaju višemjesečni oporavak.

Čitajte i:

Dirljive riječi majke Kolinde Grabar-Kitarović govore sve: 'Što si je u životu zacrtala, to je i ostvarila'

Bivša predsjednica: 'Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći'

Bivša predsjednica zahvaljuje na čestitkama s balkona: 'Pozdravljam sve iz svojeg privremenog ureda'

Linker
19. travanj 2024 11:19