Rajna Raguž
od jeseni

Novi pothvat: Mirjana Mikulec otvara školu za uređenje i stiliziranje interijera

Za renomiranu dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec početak jeseni bit će obogaćen još jednim novim izazovom, usmjerenim prema obrazovanju. U listopadu kreće s radom škola za uređenje i stiliziranje interijera koju dizajnerica pokreće s timom vrhunskih predavača. Nakon otvaranja studija interijera, koji iza sebe ima 12 godina postojanja i preko tisuću projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, pokretanja emisije InDizajn s Mirjanom Mikulec, koja ulazi u 16. sezonu, objavljenih 12 knjiga o interijerima, linije proizvoda za dom i pokretanja sajma koji je već postao tradicija, red je došao i na otvaranje škole.

„Potaknuta sve većim interesom javnosti za dizajn interijera, kao i za edukaciju u ovoj branši, krenula sam u ovaj projekt koji mi predstavlja veliki izazov. Ovo je nešto posve drugačije i jedva čekam prve polaznike. Otvaranje škole u planu je već neko vrijeme, a posljednjih godinu dana intenzivno sam sa svojim timom radila na ostvarenju. Namjera nam je bila da svim ljubiteljima interijera koji žele znati više i profesionalno se baviti interijerima pružimo znanje i konkretne vještine koje će ih osposobiti za uspješno bavljenje sve popularnijim zanimanjem stilista i dizajnera interijer“, objasnila je Mirjana Mikulec dodajući kako je program koji nudi škola odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Rajna Raguž

Prva akademska godina nudi 340 sati teoretskog i stručnog znanja i stjecanje zvanja stilista interijera, a druga zvanje dizajnera interijera. U novouređenom prostoru u središtu Zagreba, u Žerjavićevoj 19 polaznici će o tajnama stiliziranja interijera, kroz predavanja i praktične vježbe, moći učiti od arhitekata s dugogodišnjim iskustvom u projektiranju i dizajniranju prostora.

„Naši će predavači otkriti polaznicima tajne lijepih, odvažnih i funkcionalnih interijera, i, što je još važnije, prenijeti svoje bogato znanje koje je uz naše iskustvo glavni adut ove škole, koja će polaznicima omogućiti da budu doista spremni za bavljenje ovim poslom“, ističe Mirjana Mikulec.

Linker
19. travanj 2024 18:49