Damir Kedžo na Dori u Opatiji krajem veljače.
 Matija Djanjesic / Hanza Media
Zbog koronavirusa

Otkazan Eurosong! 'Kroz posljednjih nekoliko tjedana istraživali smo mnoge opcije kako bi se natjecanje moglo održati...'

Eurosong je otkazan. Glazbeno natjecanje koje prate milijuni u Europi trebalo se ove godine održati u svibnju, u Rotterdamu.

OTKAZAN je ovogodišnji Eurosong koji se trebao održati u Rotterdamu. Vijest je objavljena na službenim stranicama natjecanja.

"S velikom žalošću javljamo da je otkazan Eurosong 2020. godine u Rotterdamu. Kroz posljednjih nekoliko tjedana istraživali smo mnoge opcije kako bi se natjecanje moglo održati. Ipak, zbog neizvjesnosti stvorene širenjem COVID-19 u Europi - i ograničenja koja postavljaju vlade ostalih zemalja kao i nizozemske vlasti, Europska radiodifuzna unija (EBU) donijela je tešku odluku da je nemoguće nastaviti s događajem uživo kako je bilo planirano", stoji u obavijesti.

"Ponosni smo na činjenicu da je Eurosong svake godine već 64 godine zaredom ujedinio publiku diljem Europe i mi smo kao i milijuni fanova tužni da se ovo natjecanje neće održati u svibnju. EBU, NPO, NOS, AVROTOS i grad Rotterdam će nastaviti razgovore vezane uz domaćinstvo Eurosonga 2021.", dodali su u priopćenju.

Zahavljujemo se svim televizijskim kućama koje su naporno radile u planiranju ovogodišnjeg izdanja.

"Molimo sve da imaju strpljenja dok ne sredimo sve posljedice ove odluke i dok ne objavimo nove vijesti u narednim danima i mjesecima. Svima nam je žao koliko i njima zato što se Eurosong neće održati u svibnju, a za cijelu eurovizijsku obitelj diljem svijeta šaljemo ljubav i podršku da nam bude lakše u ovim teškim vremenima", zaključili su iz EBU-a u službenom priopćenju.

Opatija, 290220.
Sportska dvorana Marino Cvetkovic.
Glazbeni dani HRT-a u Opatiji. Dora, izbor za pjesmu Eurovizije.
Na fotografiji: Damir Kedzo, pobjednik.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / Hanza Media
Damir Kedžo nakon osvajanja Dore.

Linker
16. travanj 2024 07:43