Jamie Oliver dao je recept za jednostavni čokoladni kolač
 Getty Images
Baš nam to treba

Povoljno, brzo i jako fino! Jaime Oliver jednostavnim receptom za čokoladni kolač osvojio milijune

Britanski slavni kuhar i televizijska zvijezda Jamie Oliver, ovih dana pomaže svojim jednostavnim i pristupačnim prijedlozima. Povoljni čokoladni kolač bez jaja - baš ono što nam svima treba ovog vikenda.

Ništa ne grije dušu tako dobro kao sočni čokoladni kolač. A da nam ne bi oduzeo previše vremena ili potrebnih namirnica, pobrinuo se slavni britanski kuhar i televizijska zvijezda Jamie Oliver. Sklon je promoviranju jednostavnih (i zdravih) recepata koje svatko može napraviti kod kuće, a izuzetak nije ni recept za slasni čokoladni kolač bez jaja koji je gotov u manje od pola sata!

Oliver preporučuje ovaj kolač poslužiti uz sladoled, šlager, svježe voće ili preljev po želji... Ukusan je, doduše, i u svojoj osnovnoj varijanti.

Potrebni će vam biti sljedeći sastojci:

200 grama maslaca sobne temperature

200 grama lješnjaka, badema ili oraha

200 grama tamne čokolade

200 grama brašno

200 ml mlijeka

200 grama šećera

malo soli

Priprema

Pripremit ćtee ga vrlo brzo i jednostavno. Pećnicu treba zagrijati na 180 stupnjeva, a potom pleh dimenzija 25 cm x 25 cm obložiti papirom za pečenje. Lješnjake popržite 3 - 4 minute, a kada se ohlade, treba ih usitniti u blenderu. U isti blender dodajete i čokoladu, prstohvat soli te izlomljeni maslac.

Nakon toga, dodajete mlijeko, brašno i šećer pa mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon što je smjesa glatka, ravnomjerno je raspodijelite u plehu pa pecite oko 18 minuta. Bitno je da površina bude hrskava, a krajevi spužvasti. Sredina kolača treba ostati meka i nešto vlažnija. To je pravi rezultat nakon kojeg možete uživati u povoljnoj i jednostavnoj slastici.

Čitajte i:

Jamie u ekspresnom roku snimio seriju kuharskih emisija s receptima za karantenu

Jamie Oliver progovorio o krahu poslovnog carstva i o najbolnijem razdoblju života: 'Shvatio sam što je važno'

Novčani krah Golog kuhara - on tuguje, a radnici su bijesni: 'Neće se on boriti s neplaćenim računima'

Linker
16. travanj 2024 01:50