Antonija ne skida osmijeh s lica na svoju petu godišnjicu
 instagram
Razotkrivanje

Antonija Blaće: 'U raspravama ne posustajem - sve dok potpuno ne iscrpim sugovornika'

TV voditeljica rođena prije četiri desetljeća u Šibeniku, koja usred pandemije vodi virtualni kviz, otkriva za magazin Gloria da je u školi uvijek bila odlikašica, no da kao domaćica nikad nije uspjela skuhati dobru juhu.

Što su vam najveći izazovi u vođenju kviza s natjecateljima izvan studija?

- Tehnička ograničenja, jer smo stalno u frci hoće li nam puknuti veza s natjecateljima ili kasniti ton zbog izvanredne situacije u kojoj se nalazimo. Sama sam u studiju, a s natjecateljima komuniciram putem internetske veze.

Jeste li se ikad mogli zamisliti u takvoj situaciji?

- Slično je bilo 2008., kad smo radili Big Brother s Tajlanda, a istodobno imali javljanja iz studija u Zagrebu.

Tko se u razdoblju karantene brinuo za vašu frizuru i šminku?

- Sve sam radila sama, uz pomoć vizažistice Lucije Juroš, koja mi je poslala potrebnu kozmetiku i savjete, te frizerke Mirjane Brtan, koja mi pomaže s proizvodima za njegu kose. Figaro i pegle za kosu imam doma pa se sama snalazim s nekoliko osnovnih frizura - ravno, pundža i rep.

U kojim područjima znanja o Hrvatskoj se najbolje snalazite?

- Kultura, umjetnost i gastronomija.

Najdraži predmeti u školi?

- Hrvatski i fizika.

Kakva ste bili učenica?

- Prava odlikašica.

Koja su vam omiljena jela iz nacionalne kuhinje?

- Skradinski rižot, janjetina s bižima, krpice sa zeljem, škampi na buzaru, pljukanci s tartufima, riba na lešo ili gradele s blitvom, ajngemahtec, štrukli, gulaš od hobotnice...

A najdraža jela iz djetinjstva?

- Bakina pašta na suvo, pura i mliko, koka na gradele, pašta fažol... Neka od njih nisu mi bila draga u djetinjstvu, ali sad jesu.

Tko je u vašoj kući chef u kuhinji?

- Uglavnom ja, jer se dobro snalazim s ograničenim brojem namirnica, pa i od ničeg, kad zaboravimo otići u kupovinu, napravim nešto. No, zato muku mučim s juhama, uvijek im nešto fali i nikako da dobiju mamin ili svekrov okus.

Po čemu je Šibenik jedinstven?

- Po Šibenčanima i njihovoj tvrdoj nara vi, ruganju svemu i svakome bez zle primisli, a s mnogo humora. Kako pjeva Gabi Novak u Šibenskoj nevisti: “Je da jesu mrvu grezi, al’ su dobre ćudi...”

Jeste li tipična Šibenčanka?

- Smatram se napola Šibenčankom, a napola Zagrepčankom i oba grada smatram svojim domom. No, temperament mi je definitivno šibenski pa, primjerice, u raspravama ne posustajem - sve dok potpuno ne iscrpim sugovornika.

Kamo volite izići u Zagrebu?

- U kafić Krolo u Radićevoj, a k’o ozebla sunce čekam da se ponovno otvori Gavella - ne samo kazalište, nego i Gavellin kafić s izlogom na Franko pansku... Drage su mi i kave u Botaničaru, izlasci u Jabuku, a za šetnju biram Rokov perivoj te Marulićev i Britanski trg.

Kako sada održavate kondiciju?

- Šetnjama šumom i kućnim treninzima. Nije isto kao kad me moja trenerica Tanja tjera i ganja, ali bolje išta nego ništa.

Koji su vaši svakodnevni rituali njege i ljepote?

- Inače sam redovita gošća u Poliklinici Milojević, a doma kožu temeljito čistim, hranim i njegujem proizvodima iz linije Biologique Recherche te čudesnom kremicom Dalmatia Herbs od kokosovog ulja i smilja.

Što uvijek nosite u torbici?

- Mobitel.

A u torbi za plažu?

- Ručnik i ulje.

Kamo ćete prvo otputovati kad se ponovno otvore ceste i granice?

- U Šibenik. A rado bih i do Madrida.

Aktualno pitanje: Biste li željeli nastaviti raditi od kuće i kad završi zdravstvena kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa?

- Rad od doma mi prilično odgovara, jer smo, čini se, više-manje svi shvatili da se sve može napraviti jednako kvalitetno, ali u malo sporijem ritmu i s manje stresa. Nadam se da će tako i ostati.

Čitajte i:

Antonija Blaće ima novi angažman: Natjecateljima će pomagati i zvjezdani pomagači

Zoran Vakula: 'Smeta mi kad se od vremenske prognoze rade medijske senzacije'

Vojko V progovorio o supruzi, kako održavala liniju i na što mu je najteže trošiti novac

Ivica Blažičko otkrio je po čemu je tipičan Zagorec, vode li ga razum ili emocije te na što najviše troši

Luka Bulić: 'Zavolio sam sve kućanske poslove osim jednog...'

Linker
19. travanj 2024 22:18