Nina Klarin
Ispovijest mladenaca

Nini i Mateu korona je uništila vjenčanje: 'Jako nam je žao, ali u ovome ima i nešto pozitivno'

Nedavna izjava ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka o strožim mjerama na vjenčanjima, ali i njihovom mogućem ukidanju, izazvala je val ljutitih komentara mladenki koje smatraju da im Capak želi uništiti najvažniji dan u životu. Kako ni organizacija ni otkazivanje vjenčanja nije 'mačji kašalj', razgovarali smo s jednim mladim parom koji na cijelu situaciju gleda na nešto drukčiji način.

Svi smo jedva dočekali tu jubilarnu 2020. godinu i već smo na početku kovali velike planove, kupovali avionske karte za daleke destinacije, organizirali vjenčanja, rođendane, veselice. No, ova godina u trenu je dobila obrat kojem se ni u snu nismo mogli nadati. Vijest o pojavi nekog tamo koronavirusa u Kini nismo u početku doživljavali toliko ozbiljno, dok broj zaraženih u Hrvatskoj nije svakim danom bio sve veći.

Obistinio se najgori scenarij - karantena, zatvaranje mnogih institucija, obrta, ukidanje zabavnih sadržaja i početka nekog sasvim novog načina života. Bolnice su pucale po šavovima, svi su se osjećali izgubljeno i kao da se toj noćnoj mori ne nazire kraj.

Također, mnogi parovi morali su otkazati vjenčanja s početka priče, što je mnogima od njih teško palo jer, realno, svadba nije mala investicija.

Zdravlje je najvažnije

Jedni od njih su i Nina (28) i Mateo (31) koji su u bračnu luku trebali uploviti početkom rujna ove godine, no situacija ih je natjerala da otkažu sve planove i prebace ih na sljedeću godinu.

Nina Klarin
Nina i Mateo, srećom, nisu imali problema s otkazivanjem svadbe jer su im svi izašli ususret.

"Vjenčanje smo otkazali odmah u prvom valu virusa, dakle još u travnju. Otkazivanje zapravo uopće nije bilo upitno jer nam je prvenstveno važno da tome danu prisustvuju svi dragi ljudi, da se osjećaju sigurno i dobro se zabave. Mateo ima dosta obitelji i u Italiji pa nismo znali kako će situacija tamo razvijati, tako da je jedini logičan izbor bio da pričekamo sa slavljem. Jako nam je žao što je uopće došlo do toga, ali nismo stvarali veliku dramu", objasnila nam je Nina.

Sreća u nesreći

Organizacija vjenčanja podrazumijeva jako puno koraka i može biti dosta stresna, pogotovo zbog usklađivanja datuma s gostima, bendom, mjestom gdje će održati slavlje i još mnoštvo drugih stvari. Srećom, Nina i Mateo nisu imali problema s otkazivanjem i dogovorom oko novog datuma.

"Dosta toga smo organizirali, ali svi su bili jako ljubazni i izašli nam u susret s novim terminom. Iskreno, nismo potrošili puno vremena kao mnogo drugih parova i sve je zapravo bilo jednostavno, i što se tiče organizacije, ali i otkazivanja, odnosno odgode", rekla je buduća mladenka.

Dodatnih troškova, kaže, nisu imali, a i gosti su bili puni razumijevanja s obzirom na situaciju. "Nismo još u tom trenutku ni pozvali sve ljude koje smo planirali, znali su samo najbliži i svima je bilo jasno zašto otkazujemo pa smo dobili punu podršku", dodala je.

Ljutita pisma mladenki

Kako su mjeseci odmicali, situacija s koronavirusom polako je dolazila u normalu pa je Stožer civilne zaštite "olabavio" mjere. Čak je i sam ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao da je karantena dobra, ali neodrživa te da moramo znati živjeti s virusom. No, najavio je i nove mjere koje se tiču zabrane okupljanja većeg broja ljudi, kao što je na vjenčanjima, a šuškalo se i o potpunoj zabrani vjenčanja.

Capak je nakon te izjave dobio hrpu pisama ljutitih mladenki koje su mu poručile da im je uništio najvažniji dan u životu. Nina, pak, nije jedna od tih mladenki i puno realnije gleda na cijelu situaciju.

Nina Klarin

"Znam da je mnogima situacija nezgodna zbog puno stvari, ali tako je kako je. Cijela situacija je u potpunosti suluda i nitko nije bio spreman na ovakvu godinu. Neke moje prijateljice imaju svadbu u kolovozu i također nisu ljute zbog novih mjera. Jedino što žele jest da im se jasno kaže u kojem slučaju će morati otkazati svadbu jer zabrana u zadnji tren izaziva puno stresa", jasna je Nina.

Ipak, u cijeloj ovoj smušenoj situaciji, Nina i Mateo ipak vide nešto pozitivno. "Iz naše perspektive nema velike tragedije. Od prvog dana kada smo se zaručili, znali smo što želimo i stvarno nema smisla forsirati vjenčanje samo zato da se održi. Važno je da su bend, sala i fotografi dogovoreni za iduću godinu pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati.

Ako će nam opet neki vanjski faktor sve pokvariti, na to ne možemo utjecati pa nema ni smisla da se oko toga živciramo.

Nadamo se samo da će godina pred nama biti bolja, a do tada ćemo još uživati u zaručničkom životu!", zaključila je Nina.

Čitajte i:

Victoria Beckham se u sve miješa: Izabrala joj je haljinu za zaruke, a želi dizajnirati i vjenčanicu

Victoria oduševljena jer se nestašni sin 'smirio'! Brooklyn zaručio kći milijardera nakon kratke veze

BRAČNI PAROVI ZAVLADALI POLITIKOM! Marija Selak Raspudić otkrila zašto je rano napustila stožer

Nakon tri propala braka, ponovno pred oltar: Dennis Quaid oženio 39 godina mlađu studenticu

Linker
12. travanj 2024 23:18