BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Gorio od želje da sve kaže

Bilo mu je dosta svega: Princ Harry u jednom je razgovoru dao jasan znak da planira pobjeći od obitelji

Iako je odluka Meghan Markle i britanskog princa da se povuku s kraljevskih dužnosti sve dočekala nespremne, unuk kraljice Elizabete II. gorio je od želje da svima kaže što se sprema, ali malo tko ga je zaista 'pročitao'. Jedna njegova sugovornica prisjetila se da joj je Harry suptilno rekao kako želi novi život.

Meghan Markle i princ Harry 31. ožujka su prestali biti aktivni članovi britanske kraljevske obitelji te su odstupili od svih kraljevskih dužnosti.

Iako je njihova odluka šokirala mnoge, uključujući i članove kraljevske obitelji, sam Harry je priznao da je to bila njihova zajednička odluka jer žele mirniji život, podalje od zločestih natpisa u medijima i konstantnog pritiska sa svih strana.

Dao je hint da planira pobjeći

Nikome nije bilo ni na kraj pameti da će se princ odvojiti od ostatka kraljevske obitelji, no, britanska primatologinja dr. Jane Goodall tvrdi da je Harry u razgovoru s njom suptilno istaknuo da "kuje planove kako da se makne od svih".

Prince Harry, Duke of Sussex, and Meghan Markle, Duchess of Sussex, attend the annual Endeavour Fund Awards at Mansion House, London, UK, on the 5th March 2020.
05 Mar 2020, Image: 503575586, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia
James Whatling / The Mega Agency / Profimedia
Harry se s Meghan htio maknuti od kraljevskog kaosa i konstantnog pritiska sa svih strana, a najviše okrutnih britanskih medija.

"Na kraju razgovora pridružila nam se Meghan s malenim Archiejem. Bio je vrlo sićušan i pospan. Probala sam s njim vježbati kraljičin pozdrav rukom, rekavši roditeljima da će sada morati i to naučiti. Na to mi je Harry odgovorio: 'Ne, on neće tako odrastati'", ispričala je Goodall magazinu Daily Mail.

Inače, par je u prošli ponedjeljak lansirao humanitarnu organizaciju "Archewell", no već su se susreli s problemima.

Internet trolovi su na njihovu novu web stranicu postavili video pjesme Kanye Westa "Gold Digger", čiji naziv u slobodnom prijevodu znači "sponzoruša", čime su očito ciljali na Meghan. Stranica je u međuvremenu uklonjena.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son Archie Harrison Mountbatten-Windsor during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
8. svibnja su u dvorcu Windsor predstavili svojeg sina Archieja Harrisona.

Ime organizacije podsjeća na ime njihovog sina, a Meghan i Harry su objasnili pozadinu imena.

"I prije SussexRoyal, javila se ideja o 'Arche' - grčkoj riječi koja znači 'izvor akcije'. Povezali smo se s tim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana izgraditi, a to je postala i inspiracija za ime našeg sina. Napraviti nešto značajno, nešto što će napraviti razliku. Archewell je ime koje kombinira antičku riječ za snagu i akciju i drugu (well, koja znači izvor, bunar, vrelo...) koja evocira duboke resurse, iz kojih svatko od nas mora vući", poručili su.

Čitajte i:

Linker
23. travanj 2024 17:00