James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia
Širi se i dalje

Kraljica je na vrijeme pobjegla: Koronavirus probio u Buckinghamsku palaču

Jedan član kraljevskog osoblja, koje broji 500 zaposlenih, pozitivan je na Covid-19, a svi koji su bili u kontaktu s njim, morat će u samoizolaciju.

Britanska kraljica Elizabeta II. u četvrtak 19. ožujka napustila je Buckinghamsku palaču i preselila se u dvorac Windsor zbog cijele situacije s koronavirusom. No, osim što će tamo provesti ukršnje blagdane, sada je još logičnije zašto je kraljica tamo otputovala tjedan dana ranije.

Naime, prije nego je otišla, njezino osoblje, koje broji 500 članova, testirano je na koronavirus, a strani mediji pišu da je jedan član osoblja pozitivan na Covid-19.

"Djelatnik je doznao da je pozitivan prije nego je kraljica otišla u Windsor. Palača ima 500 članova osoblja, pa, poput bilo kojeg radnog mjesta, nije nezamislivo da će se netko zaraziti", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

BRAEMAR, SCOTLAND - SEPTEMBER 07: Queen Elizabeth II during the 2019 Braemar Highland Games at The Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park on September 07, 2019 in Braemar, Scotland. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Kraljica Elizabeta II. otkazala je sve planove i otišla u dvorac Windsor gdje će ostati do daljnjega.

Svaki član osoblja koji je bio u kontaktu sa zaraženim morat će u samoizolaciju, a glasnogovornik palače rekao je da su poduzeli potrebne radnje kako bi zaštitili sve zaposlenike.

Kraljica je u Windsor stigla sa suprugom, princem Phillipom, te je otkazala sve planove, uključujući i pet vrtnih zabava u Buckinghamskoj palači.

Što se tiče tradicionalne godišnje vojne parade "Trooping the Colour", palača će u konzultaciji s britanskom vladom odlučiti hoće li se ceremonija održati, a to vrijedi i za obilježavanje 75. godišnjice Dana pobjede nad fašizmom u Europi te planirani državni posjet japanskog cara.


Čitajte i:

Linker
20. travanj 2024 00:27