Kraljica Elizabeta II. otkazala je sve planove i otišla u dvorac Windsor gdje će ostati do daljnjega.
 Getty Images
Bježi iz centra

Mora se čuvati: Britanska kraljica odlazi iz Londona i vraća se tek iza blagdana

Britanska kraljica Elizabeta II. otkazala je vrtne zabave u Buckinghamskoj palači u Londonu i u četvrtak će napustiti glavni grad i otići u dvorac Windsor zbog pandemije koronavirusa...

"Njezino Veličanstvo preselit će se u četvrtak 19. ožujka u dvorac Windsor za uskrsne blagdane, tjedan dana prije nego je bilo planirano", objavila je palača. "Kraljica će vjerojatno ondje ostati i poslije Uskrsa." Dvorac se nalazi u Berkshireu na jugoistoku Engleske. Prije odlaska je odradila audijenciju s premijerom Borisom Johnsonom, navodi se u priopćenju.

Planovi 93-godišnje kraljice promijenjeni su "kao razumna mjera opreza i iz praktičnih razloga u sadašnjim okolnostima", objašnjava palača.

9 November 2019.

Members of the Royal Family attend the Royal British Legion Festival of Remembrance at the Royal Albert Hall, London, UK, on the 9th November 2019.

Here, Queen Elizabeth, Prince Charles, Prince of Wales, Image: 482009286, License: Rights-managed, Restrictions: **No UK Sales**, Model Release: no, Credit line: JWRota/GoffPhotos / Goff Photos / Profimedia
JWRota/GoffPhotos / Goff Photos / Profimedia

Ništa ni od ladanjskih zabava

Drugi događaji na kojima se očekivalo okupljanje velikog broja ljudi u mjesecima koji dolaze bit će otkazani ili odgođeni, uključujući pet vrtnih zabava planiranih od svibnja u Buckinghamskoj palači.

Palača će, "u konzultaciji s vladom", kasnije objaviti što će biti s tradicionalnom godišnjom vojnom paradom "Trooping the Colour" koja se održava u lipnju u povodu kraljičina rođendana, zatim obilježavanjem 75. godišnjice Dana pobjede nad fašizmom u Europi te planiranim državnim posjetom japanskog cara.

Palača je u petak objavila da je kraljica odgodila posjete sjeverozapadnoj Engleskoj i sjevernom Londonu planirane za ovaj tjedan. Princ Charles (71) odgodio je također proljetne posjete Bosni i Hercegovini, Cipru i Jordanu.


Čitajte i:

Linker
18. travanj 2024 00:48