ADRIATONproduction screenshot Youtube
Poslušajte!

Tužno i dirljivo u isti mah: Akademski zbor 'Palma' zapjevao u ranjenoj bazilici Presvetog Srca Isusova

U crkvi u Palmotićevoj snimili su se završni kadrovi dugometražnog dokumentarnog filma "Bazilika Presvetog Srca Isusova" u sklopu kojeg je zbor prvi put nastupio u bazilici nakon razornog potresa.

U crkvi u Palmotićevoj snimili su se završni kadrovi dugometražnog dokumentarnog filma "Bazilika Presvetog Srca Isusova" u sklopu kojeg je zbor prvi put nastupio u bazilici nakon razornog potresa.

Jedna od najoštećenijih građevina u razornom zagrebačkom potresu 22. ožujka 2020. upravo je bazilika Presvetog Srca Isusova koju smo posjetili u sklopu intervjua za magazin Gloria s našim najpoznatijim seizmologom Krešimirom Kukom.

Crkva je izvana gotovo netaknuta, no iznutra još uvijek stoje hrpe cigli i šute, odnosno stropa koji je pao na dio klupa i oštetio ih.

Iako znatno oštećena, bazilika nije izgubila svoju ljepotu koja će se uskoro moći vidjeti i u posebnom dokumentarnom filmu u produkciji Adria Ton production. Njega je na svom Facebooku najavio Đelo Jusić Jr., glazbenik i sin pokojnog skladatelja Đele Jusića.

vedran peteh
Protiv razorne sile potresa nažalost se malo toga može učiniti.

"Danas smo snimali završne kadrove dugometražnog dokumentarnog filma "Bazilika Presvetog Srca Isusova" i fenomenalni akademski zbor "Palma" koji je za ovu priliku u ranjenoj bazilici emotivno izveo dvije skladbe... Ovo im je nakon bezbroj nastupa na koru bazilike bio prvi nakon razornog potresa 22.03. Emotivno, tužno, dirljivo... Poslušajte", poručio je Đelo Jusić Jr.

vedran peteh
Panoramski pogled na unutrašnjost Bazilike Srca Isusova otkriva koliko je ova velebna građevina zapravo oštećena.

Malo tko može ostati ravnodušan na zvonke glasove zbora koji je zapjevao na urušenoj galeriji. Iz njihove izvedbe, baš kao što je rekao Jusić Jr., izviru tisuće emocija te sjajno pričaju priču o snazi crkve koja je unatoč nemilom događaju ipak ostala ponosno stajati.

Čitajte i:

Kao da se još uvijek trese: Potresni prizori razrušene bazilike Srca Isusova tjeraju suze na oči

Potresni prizori: Naš najpoznatiji seizmolog Krešimir Kuk otvorio nam je srce u razrušenoj crkvi u Palmotićevoj u kojoj se i vjenčao

Linker
26. travanj 2024 13:29