vrbnik 15.07.2016
Franjo Toljanic - Vinotel
na slici: franjo toljanic
foto vedran peteh
Vedran Peteh
vrbnik 15.07.2016
Franjo Toljanic - Vinotel
na slici: franjo toljanic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Cijeli Krk u šoku

U tragičnoj nesreći poginuo veliki vinar Franjo Toljanić: 'Duša mi se grči, izgubili smo divnog čovjeka'

Proslavljeni hrvatski vinar i poznati ugostitelj Franjo Toljanić poginuo je u tragičnoj nesreći na svom rodnom otoku Krku. Iza sebe je ostavio veliku obitelj - suprugu Katarinu i njihovo dvanaestero djece.

Tragična prometna nesreća u Vrbniku na otoku Krku odnijela je život jednog od najuglednijih hrvatskih vinara, Franje Toljanića. Prometna nesreća dogodila se nešto prije 20 sati, a nije dugo trebalo da se cijelim otokom, ali i puno šire, pročuje da je otišao veliki vinar. Prema neslužbenim informacijama koje donosi portal Fiuman.hr, Toljanić je izgubio život u padu s motora.

Facebook/Nedo Pinezić
 

Franjo Toljanić, poznati vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika na otoku Krku bio je proizvođač vrhunskog vina Žlahtina, vlasnik hotela Gospoja, ali i ono najvažnije - otac čak dvanaestero djece.

IZ ARHIVE: Proslavljeni vinar i njegova supruga slave 21. godišnjicu ljubavi, a najljepši dar bit će im rođenje 12. djeteta

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA 2018. godine dodijelio mu je iznimno prestižnu nagradu za menadžera godine.

Pogođeni prijatelji i kolege opraštaju se od čovjeka koji je obilježio hrvatsko vinarstvo i ugostiteljstvo.

 

"Dragi naš Franjo, neizmjerno sam tužan i duša mi se grči, izgubili smo velikog vinara, poduzetnika i hotelijera, divnog čovjeka i oca dvanaestero djece. Čuli smo se posljednjih mjeseci nekoliko puta tjedno, savjetovali jedno drugog u ovoj situaciji... Bol je u našim srcima, iskrena sućut brojnoj obitelji i rodbini", oprostio se dirljivim riječima jedan od brojnih prijatelja prerano preminulog Franje Toljanića.

Bio je obiteljski čovjek, potpuno predan budućnosti svoje mnogobrojne obitelji.

Facebook/Franjo Toljanić

Tužna vijest brzo je obišla ovaj kvarnerski otok, ali i županiju. Izraze sućuti, nevjericu i tugu bliski suradnici i prijatelji obitelji Toljanić već iskazuju i na društvenim mrežama.

"Nije imao ni vile ni jahte ni luksuzne automobile, ništa čime bi ugodio sebi. Vjerovao je u snagu obiteljskog zajedništva, ali i rado okupljao kolege, nesebično dijelio ideje, bio je inicijator stvaranja klastera malih obiteljskih hotela otoka Krka i potpornih djelatnosti. Svojim primjerom je pokazao kako poljoprivreda i turizam trebaju ići zajedno, “ruku pod ruku” kao nerazdvojna cjelina. Franjo je bil pravi muž i čovičina." napisao je u svojoj objavi na Facebooku njegov veliki prijatelj i suradnik Nedo Pinezić.

'Najsretniji sam nedjeljom, kad se cijela obitelj okupi kod kuće oko stola', rekao je Toljanić u jednom od intervjua za magazin Gloria.

 

Uvijek skroman i predan obitelji, evo što je kazao u intervjuu za Laudato TV, gdje je gostovao sa svojom suprugom, inače sestrom svećenika Zlatka Sudca

.

 

Ovakvu vijest baš nitko nije očekivao na Međunarodni dan obitelji... Mirno spavajte, Franjo.

vrbnik 15.07.2016
Franjo Toljanic - Vinotel
na slici: franjo toljanic
foto vedran peteh
Vedran Peteh