Vedran Peteh
Cijeli Krk u šoku

U tragičnoj nesreći poginuo veliki vinar Franjo Toljanić: 'Duša mi se grči, izgubili smo divnog čovjeka'

Proslavljeni hrvatski vinar i poznati ugostitelj Franjo Toljanić poginuo je u tragičnoj nesreći na svom rodnom otoku Krku. Iza sebe je ostavio veliku obitelj - suprugu Katarinu i njihovo dvanaestero djece.

Tragična prometna nesreća u Vrbniku na otoku Krku odnijela je život jednog od najuglednijih hrvatskih vinara, Franje Toljanića. Prometna nesreća dogodila se nešto prije 20 sati, a nije dugo trebalo da se cijelim otokom, ali i puno šire, pročuje da je otišao veliki vinar. Prema neslužbenim informacijama koje donosi portal Fiuman.hr, Toljanić je izgubio život u padu s motora.

Facebook/Nedo Pinezić

Franjo Toljanić, poznati vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika na otoku Krku bio je proizvođač vrhunskog vina Žlahtina, vlasnik hotela Gospoja, ali i ono najvažnije - otac čak dvanaestero djece.

IZ ARHIVE: Proslavljeni vinar i njegova supruga slave 21. godišnjicu ljubavi, a najljepši dar bit će im rođenje 12. djeteta

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA 2018. godine dodijelio mu je iznimno prestižnu nagradu za menadžera godine.

Pogođeni prijatelji i kolege opraštaju se od čovjeka koji je obilježio hrvatsko vinarstvo i ugostiteljstvo.

"Dragi naš Franjo, neizmjerno sam tužan i duša mi se grči, izgubili smo velikog vinara, poduzetnika i hotelijera, divnog čovjeka i oca dvanaestero djece. Čuli smo se posljednjih mjeseci nekoliko puta tjedno, savjetovali jedno drugog u ovoj situaciji... Bol je u našim srcima, iskrena sućut brojnoj obitelji i rodbini", oprostio se dirljivim riječima jedan od brojnih prijatelja prerano preminulog Franje Toljanića.

Bio je obiteljski čovjek, potpuno predan budućnosti svoje mnogobrojne obitelji.

Facebook/Franjo Toljanić

Tužna vijest brzo je obišla ovaj kvarnerski otok, ali i županiju. Izraze sućuti, nevjericu i tugu bliski suradnici i prijatelji obitelji Toljanić već iskazuju i na društvenim mrežama.

"Nije imao ni vile ni jahte ni luksuzne automobile, ništa čime bi ugodio sebi. Vjerovao je u snagu obiteljskog zajedništva, ali i rado okupljao kolege, nesebično dijelio ideje, bio je inicijator stvaranja klastera malih obiteljskih hotela otoka Krka i potpornih djelatnosti. Svojim primjerom je pokazao kako poljoprivreda i turizam trebaju ići zajedno, “ruku pod ruku” kao nerazdvojna cjelina. Franjo je bil pravi muž i čovičina." napisao je u svojoj objavi na Facebooku njegov veliki prijatelj i suradnik Nedo Pinezić.

'Najsretniji sam nedjeljom, kad se cijela obitelj okupi kod kuće oko stola', rekao je Toljanić u jednom od intervjua za magazin Gloria.

Uvijek skroman i predan obitelji, evo što je kazao u intervjuu za Laudato TV, gdje je gostovao sa svojom suprugom, inače sestrom svećenika Zlatka Sudca

Ovakvu vijest baš nitko nije očekivao na Međunarodni dan obitelji... Mirno spavajte, Franjo.

vrbnik 15.07.2016
Franjo Toljanic - Vinotel
na slici: franjo toljanic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Linker
16. ožujak 2024 22:01