Getty Images
Nema povratka na staro

Anna Wintour prognozira: Modna industrija nakon koronavirusa više nikada neće biti ista

Urednica američkog izdanja Voguea uskoro će održati globalni razgovor s velikim imenima u modnoj industriji u kojem će se pozabaviti važnim pitanjima poput budućnosti modnih revija, za koje sumnja da će održavati na isti način kao i do sad.

Pandemija koronavirusa nepovoljno je utjecala na mnoge živote, gospodarstvo, ali i modnu industriju. Otkazani su apsolutno svi modni showovi, zatvorene su sve trgovine, a modni brandovi oslanjaju se samo na svoje web shopove i trude se na svojim društvenim mrežama zadržati pažnju fanova.

Anna Wintour, urednica američkog izdanja modne biblije Vogue, u novom intervjuu izjavila je kako je virus gurnuo modnu industriju u neizbježne promjene u načinu na koji funkcioniraju revije i općenito proizvodnja koja se sve više okreće održivosti.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Anna Wintour attends the 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes On Fashion - Press Preview at The Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Roy Rochlin/Getty Images)
Getty Images
Anna Wintour smatra da se modna industrija nakon pandemije više neće vratiti na staro.

Sljedećeg tjedna Anna će se pridružiti globalnim Vogue razgovorima o budućnosti modnih revija kakve smo ih dosad mogli vidjeti, online trgovine i budućnost maloprodaje. "Nema šanse da ćemo se vratiti na staro. Showovi su bili veliki i skupi pa se odmah moramo pozabaviti tim zaista važnim pitanjima", rekla je Wintour.

Osim toga, udružila se s dizajnerom Tomom Fordom i osnovala fond "A Common Thread " preko kojeg će davati mikro zajmove malim tvrtkama i dizajnerima kako bi im pomogla prebroditi financijsku krizu.

Urednica vjeruje kako će ovakvim sustavom podrške pomoći mladim dizajnerima da ne odustanu od svojih snova.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 06:  Gigi Hadid walks the runway at the Tom Ford Autumn/Winter 2019 Collection on February 6, 2019 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images)
Getty Images
Gigi Hadid, Tom Ford kolekcija za jesen/zimu 2019.

Inače, Wintour iz prve ruke zna kako je to boriti se s koronavirusom jer je njezin sin liječnik koji radi na odjeću za oboljele od ove bolesti te je i sam bio zaražen.

"Jako sam ponosna na njega. Bio je jako bolestan, ali, čim je uzmogao, odmah se vratio na posao kako bi nastavio pomagati drugima", rekla je Wintour u showu "CBS This Morning".

Čitajte i:

Linker
20. travanj 2024 02:13