Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia
Praktična ideja

Francuski dizajneri osmislili tutorial: 'Izradite sami svoju masku, upute su tu korak po korak'

Par dizajnera iz Francuske objavio je kroj i video s uputama za šivanje maske za lice, kažu potrebna su dva komada tkanine, igla i konac.

U borbu protiv širenja koronavirusa uključio se cijeli svijet, sve grane gospodarstva i umjetnosti daju svoj doprinos, a među njima je i francuski modni brend Coperini kojeg vode Arnaud Vaillant i Sébastien Meyer.

Ovaj dvojac poziva svoje kolege iz modne industrije da se prime šivaćih mašina i krenu proizvoditi vlastite maske, apel su usmjerili prema studentima, krojačima, stilistima, kućama visoke mode, modnim brendovima čak i modnim fanaticima.

U vrijeme kada se i njihova Francuska i ostatak Europe i svijeta suočava s nestašicom maski za lice, ovaj dizajnerski duo objavio je najpraktičniju moguću stvar. Tutorial i kroj za jednostavnu masku od tkanine.

"Vrlo je lako! Sve što vam treba je nekoliko komada tkanine, par škara, konac, igla i/ili šivaća mašina", napisali su u objavi. Iako su oni svoj poziv usmjerili na ljude iz struke, koje žele potaknuti na proizvodnju i dijeljenje maski onima koje su potrebne, upute su toliko korisne, da se njima može poslužiti svatko tko je imalo spretan u šivanju.

Inspiraciju za model preuzeli su od maske sa Sveučilišnih bolnica Grenoble i Marseille, te je validiran prema internoj bolničkoj proceduri.

View this post on Instagram

#makeyourownmask

A post shared by coperni (@coperni) on

Kao odgovor na pitanje imaju li te maske učinka, dizajneri inzistiraju na poznavanju mjera prije nego se koriste. "Molimo vas uvažite da ove maske neće pružiti 100 postotnu zaštitu od virusa, ali će neupitno uvijek biti dodatna zaštita kada idete u kupovinu. Posebno preporučujemo da se maska pere svaki dan na 30 stupnjeva", objavili su dizajneri na svom Instagramu inicijativu su popratili oznakom #makeyourownmask - izradite sami svoju masku.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 10:43