Posljednjih dana funkcionirao je Johnson radeći iz kućnog ureda
 Getty Images
Ne vraća se na posao

Boris Johnson pušten iz bolnice: Liječnicima preko videa zahvalio što su mu spasili život

Nakon što je zbog zaraze koronavirusom prošle nedjelje završio u bolnici, britanski premijer danas je otpušten, a liječenje će nastaviti u premijerskoj palači

Kontroverzni britanski premijer Boris Johnson je početkom ovog tjedna prebačen na odjel intenzivne njege u londonskoj bolnici St. Thomas zbog pogoršanja simptoma Covida-19.

Londonski magazin The Times objavio je priču kako su u njegovoj vladi smatrali da premijer ima samo 50 posto šanse da preživi, ali Johnson se ipak izvukao i to prilično brzo. Danas je otpušten iz bolnice te je zahvalio liječnicima i medicinskom osoblju što su mu spasili život.

"Ne mogu im dovoljno zahvaliti. Dugujem im život", napisao je premijer u kratkom priopćenju.

Ipak, Johnson se neće odmah nakon oporavka vratiti u premijersku stolicu, ali nije poznato kada će ponovno vratiti dužnostima.

LONDON, ENGLAND - MARCH 09: Prime Minister Boris Johnson and Carrie Symonds leave after attending the annual Commonwealth Day Service at Westminster Abbey on March 9, 2020 in London, England. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
Getty Images
Zaručnica Carrie Symonds trudna je i trenutno odmara jer su i nju pogodili simptomi koronavirusa

Njegova trudna zaručnica Carrie Symonds također ima simptome zaraze koronavirusom te su njih dvoje od pojave prvih simptoma živjeli odvojeno.

"Beba stiže početkom ljeta, oboje su presretni", objavio je službeni glasnogovornik Borisa Johnsona u veljači, otkrivši da će tada britanski premijer dočekati šesto dijete.

Čitajte i:

Linker
17. travanj 2024 04:03