Berislava Picek / Hanza media
čestitamo!

Glumica Daria Lorenci-Flatz slavi uspjeh u Italiji: 'Presretna sam, ovo će vam dati nadu'

Daria Lorenci-Flatz dobila je za ulogu u filmu "Mater" redatelja Jure Pavlovića nagradu za najbolju glumicu na 66. Taormina Film Festivalu, koji se prošloga tjedna održao u gradu Taormini na Siciliji.

Zahvaljujući žiriju festivala putem video poruke, Daria Lorenci-Flatz istaknula je kako ovu nagradu posvećuje svim ljudima u svijetu koji su bili primorani napustiti svoj dom zbog rata ili ekonomske krize, poput nje same koja je morala napustiti Sarajevo tijekom rata. "To iskustvo utkala sam u lik Jasne i nadam se da filmovi koje radimo barem malo mogu promijeniti svijet i dati nam nadu da ćemo jednog dana živjeti na boljem mjestu", izjavila je glumica.

Zagreb, 170619.
Glumica Daria Lorenci Flatz u studiju Hanza Medije.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / hanza media

Dugometražni prvijenac redatelja i scenarista Jure Pavlovića "Mater" prati Jasnu koja se vraća u rodno selo iz Njemačke kako bi oboljelu staru majku Anku premjestila u starački dom.

Uz Dariju Lorenci-Flatz u filmu glume Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković i mnogi drugi. Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografkinja je Katarina Zaninović.

Film "Mater" imao je svjetsku premijeru krajem prošle godine na 'Black Nights' filmskom festivalu u Tallinnu, a prikazan je i na beogradskom FEST-u početkom ove godine gdje je nagrađen kao najbolji film regije. Hrvatska premijera bila je nedavno na otvaranju Festivala mediteranskog filma u Splitu u Ljetnom kinu Bačvice što je bio uvod u ljetnu turneju koja počinje 20. srpnja i tijekom koje će film biti prikazan u kinima koja djeluju u sklopu Kina Mediteran te u ostalim kinima pod otvorenim nebom.

Film je snimljen u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film.

Čitajte i:

Daria Lorenci Flatz: 'Znam kako skinuti kilograme uz nešto što mi je postala rutina'

Daria Lorenci Flatz: Kako sam pobijedila anoreksiju

Daria Lorenci Flatz sa sinovima preselila na jug

Linker
11. travanj 2024 18:12