Press Foto
popularan par ponovno u akciji

'Nećemo biti samo lica s plakata': Ingrid i Luka žustro u akciji 'Obitelj na more, a pas na ulicu?!'

Dirnuti sudbinama napuštenih i neželjenih životinja, Ingrid i Luka, koji su se zaljubili na snimanju showa "Brak na prvu", apeliraju na sve da posjete skloništa i udruge gdje ih čeka bezuvjetna ljubav pasa i mačaka koji traže svoj zauvijek dom.

Ingrid Divković i Luka Budak, koji su pronašli ljubav zahvaljujući popularnom showu "Brak na prvu", posjetili su Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu kako bi pozvali sve na udomljavanje životinja umjesto njihove kupnje.

Nastavak je to njihova angažmana kroz kampanju "Obitelj na more, a pas na ulicu?!" koju udruga Prijatelji životinja provodi već 18 godina, u sklopu koje su na vizualima jumbo plakata poručili: "Ljubav na prvu pronađi u skloništu!".

Press Foto

Emotivna Ingrid ne podnosi nepravdu

Autorica četiriju bestselera, književnica i blogerica Ingrid Divković osjetljiva je na problem napuštanja životinja te kaže da se zato rado s Lukom uključila u kampanju s ciljem promicanja udomljavanja životinja.

Kaže da joj je ova kampanja 'ukrala srce, ali i zdrav razum' i da je ovo prvo od pet skloništa koje će ona i Luka posjetiti: "Obećajemo vam da nećemo ostati samo nasmiješena lica s vaših plakata, već doživotni ratnici ljubavi u ovoj nepravednoj borbi između životinje i nesavjesnog čovjeka".

Hiperemotivna Ingrid priznaje da ju jako pogađa zanemarivanje i napuštanje životinja i činjenica da u našem društvu još uvijek postoje ljudi koji zbog odlaska na godišnji odmor ili bilo kojeg drugog razloga napuštaju svojeg kućnog ljubimca: "U potpunosti izgubim zdrav razum svaki put kada svjedočim da još uvijek živimo u svijetu u kojemu se bez imalo grižnje savjesti ostavljaju, zanemaruju, zlostavljaju ili kupuju ta divna četveronožna stvorenja koja nam bezgranično vjeruju i koja ne zaslužuju biti odbačena i čekati u kavezima neke nove ljude kojima bi ponovno trebali bezuvjetno vjerovati".

Zaljubljen u mačke

Luka Budak, koji je sve prisutne raznježio maženjem s macama Nixom i Klarom tijekom fotografiranja za jumbo plakate, osobito je osjetljiv na napuštene i zanemarene mačke.

Press Foto

"Nije tajna da volim mačke, ali kao veterinarski tehničar u duši gajim jednaku ljubav prema svim vrstama životinja. Velik broj neželjenih štenaca i mačića završava tragično pa je kastracija nužan dio odgovorne brige za životinju", poručio je Luka čija je udomljena maca Mrma kastrirana i uživa u toplini doma te Lukinoj ljubavi i pažnji. Dodao je da kao skrbnik udomljene mačke sa sigurnošću tvrdi da te životinje daju najviše ljubavi i dodao: "Zato vrijedi zapamtiti, a još važnije djelovati: Ne napuštaj, ne kupuj, udomi!"

Na žalost, mnoge životinje umiru od bolesti, gladi, vremenskih neprilika ili stradavaju pod kotačima vozila zbog neodgovornih osoba koje ih nabavljaju bez promišljanja, zanemaruju i ne vode brigu o kontroli njihova razmnožavanja, odnosno kastraciji.

"Odgovorno skrbništvo uključuje označavanje, redovite veterinarske preglede, cijepljenje, kastraciju muških i ženskih životinja zbog njihove zaštite i sprječavanja nastanka neželjenih štenaca i mačića te puno vremena i pažnje s obzirom na to da se radi o društvenim bićima koja nas trebaju čak i do 20 godina svojega života", ističu Prijatelji životinja.

Press Foto

Važno je znati!

Prema Zakonu o zaštiti životinja, napuštanje životinja kažnjivo je novčanim iznosom do 30.000,00 kuna. Osim skrbnika životinja, najveću odgovornost imaju gradovi i općine koji trebaju sustavno provoditi kontrolu mikročipiranja pasa i mogu propisati obaveznu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke.

Svi su pozvani na sudjelovanje

Potaknuti parolom skloništa "Ljubav se ne kupuje!", Ingrid i Luka pozivaju sve koji imaju uvjete da udome neku od prekrasnih duša koje će im zauvijek ostati zahvalne te pružiti bezuvjetnu ljubav, sreću i radost.

Prijatelji životinja podsjećaju da su psi i mačke u skloništima i pod skrbi udruga zdravi, cijepljeni i kastrirani, a psi i mikročipirani, i svi jedva čekaju novi dom.

Popis skloništa za životinje i više informacija o tome kako udomiti napuštenu životinju može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Čitajte i:

Nevena Rendeli modnu kombinaciju je uskladila s događajem: Obojimo Hrvatsku u zeleno

Pozvali sve da nađu ljubav na prvu: "Brzo mogu osvojiti srce, samo im trebamo dati priliku"

Ingrid Divković na udaru hejtera koji propituju njenu stručnost savjetnice u popularnom showu

Linker
11. travanj 2024 06:25