Getty Images
Nisu čekali ni sekunde

Plemenit čin Georgea i Amal: Donirali pozamašni iznos za stradale u bejrutskoj tragediji

Nije čudno što su slavni glumac i odvjetnica za ljudska prava pomogli građanima Bejruta jer Amal ima libanonske korijene te su i ona i George duboko potreseni i zabrinuti zbog toga što se dogodilo.

Nakon katastrofalne eksplozije skladišta punog amonijevog nitrata u Bejrutu u Libanonu, život je izgubilo najmanje 135 ljudi, a više od 5000 ih je ozlijeđeno. Potresne snimke trenutka koji je mnogim Libanoncima promijenio život obišle su svijet, a stanovnici ovog grada još uvijek se bore s pronalaženjem sugrađana ispod ruševina i saniranja posljedica ove tragedije.

Jedna od najpoznatijih Libanonki u svijetu showbizza svakako je Amal Clooney, odvjetnica za ljudska prava i supruga glumca Georgea Clooneyja.

Poznati par vrlo su potresla događanja u Bejrutu pa su brže-bolje donirali tamošnjim humanitarnim organizacija oko 100 tisuća dolara za pomoć stradalima.

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 22:  Executive producer/director George Clooney and his wife Amal Clooney arrive at the premiere of Paramount Pictures'
Getty Images
George i Amal već su donirali više od milijun dolara za oboljele od koronavirusa.

"Oboje smo vrlo zabrinuti za građane Bejruta zbog razaranja koje su doživjeli u posljednjih nekoliko dana. Pronašli smo tri dobrotvorne organizacije koje pružaju pomoć na terenu: libanonski Crveni križ, Impact Lebanon i Baytna Baytak. Donirat ćemo im 100 tisuća dolara i nadamo se da će i drugi pomoći kako god mogu", stoji u službenoj izjavi Clooneyjevih.

Pomažu gdje stignu

Inače, Amal je rođena upravo u Bejrutu, no s obitelji je pobjegla u Buckinghamshire u jugoistočnoj Engleskoj tijekom Libanonskog građanskog rata kada je imala samo dvije godine. Supružnicima, koji su u braku dobili blizance Alexandera i Ellu, pomaganje za opće dobro nije strano.

Naime, u travnju su donirali više od milijun dolara za pomoć oboljelima od koronavirusa te tako dali značajan doprinos dobrotvornim organizacijama širom svijeta, uključujući i Libanonsku banku hrane.

Čitajte i:

George Clooney ne može pobjeći od prošlosti: Od nje se nije odvajao dugih 15 godina

Jedan od najljepših parova proslavio petu godišnjicu braka: Amal Clooney bila je modno nepogrješiva u hit hlačama sezone

Šik i kad je bosonoga: Šarmantnu haljinu Amal Clooney zasjenila je obožavana dizajnerska torbica

Linker
20. travanj 2024 03:37