Nikolina Vukovic Stipanicev CROPIX
Virus napada

Princ Albert od Monaka zaražen je koronavirusom, nakon što je najavio niz ograničenja u zemlji

Iako je vladar Monaka pozitivan na virus Covid-19 dobrog je zdravstvenog stanja i nastavlja rad iz karantene.

Da virus ne bira jasno je odavno, a danas je objavljeno kako je princ Albert II. od Monaka pozitivan je na koronavirus, objavila je palača. Samo 24 sata prije toga princ je objavio kako će cijela kneževina Monako stupiti u karantenu na neodređen period vremena dok se vlasti bore sa zaustavljanjem širenja Covid-19.

U priopćenju objavljenom u četvrtak iz palače su poručili da zdravstveno stanje njihovog 62-godišnjeg vladara nije razlog za zabrinutost. Princ će nastaviti raditi iz svog stana dok god je u karanteni, prenosi The Independent.

Posebne mjere u kneževini

U prethodnim danima princ Albert je najavio zabranu grupnih okupljanja unutar kneževine te je najavio i ograničenje putovanja, koja će biti dozvoljena samo zbog zdravstva i nabavke hrane.

"Izlaz iz ove krize ovisit će o vašoj sposobnosti prilagođavanju ovim mjerama", kazao je stanovnicima Monaka.

Isti dan kada je objavljeno da je princ zaražen koronavirusom, odgođena je i utrka Velika nagrada Monaka. Do sada je u kneževini registrirano devet slučajeva zaraze.

Aktualni knez Monaka je starješina vladarske dinastije Grimaldi, upravlja kneževinom od 6. travnja 2005., a sin je Rainiera III. i nekadašnje holivudske glumice Grace Kelly.

Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 08:46