Sandra Simunovic / CROPIX
Bliži se posljednji ispraćaj

Uz odar Rajka Dujmića ipak će biti počasna straža, a govor će održati njegov veliki prijatelj

Obitelj, prijatelji, kolege, znanci i štovatelji našeg velikog glazbenika od njega će se moći oprostiti u ponedjeljak 17. kolovoza na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Uz njegovu obitelj, prerana smrt Rajka Dujmića, samo tri dana prije njegovog 66. rođendana, šokirala je i rastužila brojne kolege, prijatelje i obožavatelje legendarnog glazbenika koji je stvorio najveće hitove “Novih fosila”, ali i brojnih drugih pjevača. U najtežim trenucima, udovica Snježana Šimek Dujmić i sin Tin organizirali su ispraćaj koji će biti održan 17. kolovoza, u 10 sati, na zagrebačkom Krematoriju.

ŽIVOTNI PUT VELIKANA! Rajko je stvorio glazbu našeg djetinjstva: Svirati je počeo s četiri godine i otad nije stao

Uz odar Rajka Dujmića počasnu će stražu, koju je organiziralo Hrvatsko društvo skladatelja, držati Dujmićevi kolege.

Tisuće telegrama sućuti, poziva te poruka preko mobitela i društvenih mreža još su jednom potvrdili koliko su ljudi voljeli Rajka Dujmića i njegovu “Milenu”, “Dijete sreće”, “Plavu košulju”, “Tonku”...

Sandra Šimunović/CROPIX
U najtežim trenucima Snježana i Tin organizirali su ispraćaj njihova najdražeg Rajka.

- Nažalost, u svemu je došlo i do zabune oko ispraćaja pa mnogi pitaju mogu li doći. Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera zbog pandemije, svi koji žele mogu se na Krematoriju oprostiti od Rajka, broj nije ograničen. Otkako je moj Rajko nakon prometne nesreće pao u komu, uz mene je neprekidno i njegov najbolji prijatelj i kolega Nenad Ninčević. I on je još u šoku. Tješili smo jedno drugo, zajedno plakali. No na kraju je, na moju molbu, smogao snage i pristao održati oproštajni govor - kaže Snježana Šimek Dujmić, dodajući da će se u ime HDS-a od njenog supruga oprostiti Tomislav Šaban.

Zajedno sa Tinom, Snježana je odabrala tri Rajkove najdraže pjesme koje će biti puštene tijekom obreda u Velikoj dvorani na Krematoriju.

Sveta misa zadušnica bit će služena u 13 sati, u Crkvi sv. Jeronima, na Bukovačkoj cesti, a služit će je kanonik mag. Željko Odobašić, biskupski vikar gradišćanskih Hrvata u Austriji, koji je također bio prijatelj Rajka Dujmića.

Rajko Dujmić bit će pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Datum komemoracije još nije zakazan, ali najvjerojatnije će biti u rujnu.

ČITAJTE I:

Rajko Dujmić napisao je neslužbenu hrvatsku himnu! "Moja domovina" nastala je s Tutićem u svega dva dana

Rajko Dujmić nije volio svoj rođendan, bolno ga je podsjećao na gubitke najbližih

Otišao velikan hrvatske glazbe: Rajko Dujmić podlegao teškim ozljedama

Posljednji dani Rajka Dujmića: 'Naš zadnji razgovor... Bio je tako dobre volje... I na Rebru je želio klavir'

Linker
18. travanj 2024 07:55