Neja Markičević / Hanza Media
Odlazak virtuoza

Otišao velikan hrvatske glazbe: Rajko Dujmić podlegao teškim ozljedama

Glazbenik Rajko Dujmić podlegao je ozljedama koje je zadobio u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 29. srpnja kod Ravne Gore na putu prema mjestu Stari Laz. Posljednje dane života proveo je u bolnici na Sušaku, a preminuo je u dobi od 65 godina.

Kantautor i skladatelj Rajko Dujmić preminuo je od posljedica teške prometne nesreće. Dujmić je posljednje dane proveo u bolnici na Sušaku, gdje je bio na Jedinici intenzivnog liječenja, danima se boreći za život.

Tragičnu vijest potvrdila je njegova slomljena supruga Snježana Šimek-Dujmić. Podsjetimo, kantautor je zadobio opasne ozljede kada je prošlog tjedna, u srijedu, oko 17:15 u stravičnoj nesreći na izlazu iz Ravne Gore Rajko izgubio kontrolu nad svojim VW Tiguanom zagrebačkih registracijskih oznaka i sletio u provaliju.

Zagreb, 200410.
Medvescak 20, tonski studio Janko Mlinaric Trooli, okupila se orginalna postava Novih Fosila radi snimanja novog albuma.
Na slici: Rajko Dujmic, Vladimir Kocis Zec, Nenad Saric Brada, Sanja Dolezal, Marinko Colnago.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
U bendu Novi fosili proveo je najveći dio svoje glazbene karijere, a u naslijeđe ostavio niz evergreena domaće glazbe.

Tragičnu nesreću doživio je na godišnjicu koju je slavio sa suprugom Snježanom

Supruga velikog glazbenika za Gloriju je tada ispričala što se točno dogodilo, izražavajući nade da će se njezin suprug izvući iz teške životne borbe. "Rajko je sa sinom Tinom prijepodne došao u Stari Laz, gdje sam boravila od pretprošle nedjelje zbog radova na apartmanu u obiteljskoj vikendici. Budući da smo se 29. srpnja upoznali, htjeli smo taj dan provesti zajedno pa ga je Tin dovezao iz Zagreba i nas troje smo ručali u vikendici", priča Snježana. Tijekom poslijepodneva Tin je krenuo nazad za Zagreb, a Rajko je sa svojim VW Tiguanom otišao u Ravnu Goru kako bi supruzi kupio poklon povodom njihovom bitnog datuma. Večer su, prema planovima, trebali provesti u Delnicama na večeri.

Zagreb, 210411.
Clanovi benda Novi Fosili ponovo su se okupili i 12.05. odrzat ce veliki povratnicki koncert u KC Drazen Petrovic.
Danas su odrzali probu u Studiju
Neja Markicevic / CROPIX
Glazbenik je najsretniji bio u svojoj vikendici u Gorskom kotaru, gdje je provodio slobodno vrijeme s obitelji.

Tužni odlazak unatoč svim nadama i molitvama

Nažalost, pri povratku u Stari Laz Rajko Dujmić sletio je s ceste u ulici Kosa 30 u Ravnoj Gori. Susjedi su odmah dotrčali i pozvali hitnu pomoć te policiju, a potom je policijski poziv upućen i Snježani. Kada je stigla na mjesto nesreće od okupljenih ljudi je doznala da je Rajko do dolaska hitne pomoći bio pri svijesti. Uslijed otvaranja zračnih jastuka, Dujmiću su slomljena dva rebra, a pretrpio je tijekom nesreće i teški udarac u glavu.

Sve do danas, Snježana se molila i bila uvjerena da će se njezin suprug izvući. Podrška je stizala sa svih strana, no pomoći nije bilo. Napustio nas je veliki Rajko Dujmić.

Čitajte i:

Rajko Dujmić u komi nakon teške prometne nesreće: 'Liječnici poduzimaju sve, noćas je operiran'

Rajko Dujmić odradio emotivnu gažu koja mu je vratila osmijeh: 'Sreća i zadovoljstvo mi je što smo ponovno zajedno'

Linker
19. travanj 2024 03:39