Profimedia / XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia
Ima li mu života nakon skandala?

Weinstein je ostao potpuno sam, supruga i djeca su ga napustili, a presuda ga je odvela direktno - u bolnicu

Nakon što ga je porota proglasila krivim za silovanje i seksualno napastovanje filmaš je završio u bolnici zbog bolova u prsima.

Dok posrnuli filmski producent Harvey Weinstein (67) iščekuje konačne sudske odluke za svoja djela, navodno je u teškom zdravstvenom stanju. Naime, tek što je izrečeno da je kriv, nekad veliki filmski mogul prevezen je u bolnicu Bellevue na Manhattanu jer se požalio na bolove u prsima.

Nakon suđenja u trajanju šest tjedana i puna četiri dana rasprave porote Weinstein je proglašen krivim za silovanje jedne i seksualno napastovanje druge žene.

Bivši holivudski producent tek čeka konačnu presudu, a ako se dokaže da je kriv za ostale optužbe, prijeti mu 25 godina zatvora.


Stalno je to ponavljao

Jedan od njegovih odvjetnika kazao je novinarima kako je njegov klijent bio šokiran, ali je stoički podnio odluku.

"Jedino što je stalno ponavljao je: 'Nevin sam. Nevin sam. Kako se ovo može dogoditi u Americi?'", kazao je Weinsteinov odvjetnik Arthur Aidala. Nakon izricanja presude, prema odluci suca Jamesa Burkea, Weinstein će biti zadržan u pritvoru gdje će čekati izricanje konačne presude 11. ožujka.

A osim odvjetnika, uz njega nema gotovo nikoga, pogotovo ne njegove bivše supruge Georgine Chapman (43). Par se vjenčao 2007., a razlaz su najavili 2017. Chapman koja je inače modna dizajnerica, izbjegava javnost otkako je njezin nekadašnji partner optužen za zlostavljanje više od 80 žena.

Nekadašnji supružnici postigli su nagodbu i razveli se u siječnju 2018.

Georgina je suosnivačica modne marke Marchesa, a s Weinsteinom ima dvoje djece India (9) i Dashiell (6).

Los Angeles, CA  - **FILE PHOTOS** Harvey Weinstein and his wife Georgina Chapman pose for photos during happier times as Georgina announces she is leaving Harvey after continued allegations of sexual harassment and assault.

Pictured: Harvey Weinstein, Georgina Chapman

BACKGRID USA 11 OCTOBER 2017, Image: 352514399, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Profimedia / MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Moje srce se slama za sve žene koje su osjetile nevjerojatnu bol zbog ovih neoprostivih djela", napisala je Chapman u izjavi nakon što je ostavila Weinsteina u listopadu 2017. Prema nekim izvorima u nagodbi je od bivšeg supruga dobila 15 do 20 milijuna dolara, a osim toga dobit će i primarno skrbništvo nad njihovo dvoje djece.


Njeni prioriteti

"Odlučila sam ostaviti supruga. Briga za moju malu djecu mi je najveći prioritet i molim medije za privatnost u ovom periodu", kazala je Chapman. Kako je obznanila prilikom razlaza tako je i napravila.

Modnu kuću Marchesa osnovala je 2004. godine s Keren Craig, nakon čega je odmah postala poznata i cijenjena među najvećim zvijezdama, poput Kate Hudson, Jennifer Lopez, Sandre Bullock i Blake Lively, koje su njihove haljine rado nosile na crvenom tepihu. Međutim nakon Weinsteinova pada i modna kuća njegove žene doživjela je krizu. Otkazali su modnu reviju na njujorškom tjednu mode u samom jeku skandala 2018.

Producer Harvey Weinstein (L) and designer Georgina Chapman arrive on the red carpet for the 89th annual Academy Awards at the Dolby Theatre in the Hollywood section of Los Angeles on February 26, 2017. Photo by /UPI, Image: 322558485, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia
Profimedia / JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Dizajnerica je prvi put progovorila o optužbama protiv njezinog bivšeg u svibnju 2018. u intervjuu za Vogue.

"Postoji dio mene koji je bio jako naivan, očito, jako naivan. Na trenutke sam bijesna, na trenutke sam zbunjena, zatim u nevjerici. A imam trenutke kada samo plačem zbog svoje djece. Kako će izgledati njihovi životi? Što će ljudi reći za njih? Oni vole svog tatu. Vole ga. Jednostavno to ne mogu podnijeti", kazala je Georgina.

Možda će vas zanimati i ovo:

Porota je odlučila! Harvey Weinstein proglašen krivim za silovanje i seksualno napastovanje žena

Imao je nezasitan seksualni apetit, uništio živote više od 80 žena, a nova svjedočanstva samo potvrđuju kakav je monstrum bio

'Ne brini, imao sam vazektomiju. Ovako su se probile Charlize Theron i Salma Hayek': Stravična svjedočanstva Weinsteinovih žrtava

Suđenje koje prati cijeli svijet: Hoće li itko i trepnuti ako Harvey Weinstein dobije doživotni zatvor?

Linker
19. travanj 2024 19:34