Goran Berović
CIJELA OBITELJ NA OKUPU

Ana Rucner i Vlado Kalember u zagrljaju: Uvijek si daju potporu

Od ovog tjedna 'glazbena karta Hrvatske', kako bi se najbolje mogao opisati novi studijski album violončelistice Ane Rucner, "Croatian Heritage", je u prodaji, a njegov izlazak glazbenica je proslavila u krugu njezinih najbližih.

Na predstavljanju albuma "Croatian Heritage" bili su i Anini roditelji, brat, ali i mnogi drugi izvrsni glazbenici, prijatelji i kolege, među kojima i bivši suprug Vlado Kalember. "Vlado je danas moja podrška ovdje na promociji jer je on isto dio ovog projekta, puno ovih djela smo zajedno radili", rekla je Ana Rucner.

Goran Berović

"Ako si netko ne odgovara u jednom segmentu, elementu, ne mora značiti da u drugih tisuću ne", dodao je Vlado. Osim obitelji veliku glazbenicu podržala je Sandra Bagarić, Alka Vuica, Marija Husar, Sandi Cenov, Mladen Burnać i Paola Valić. Ana Rucner je istaknula kako joj ovo izdanje itekako znači pogotovo što je istinski zaljubljena u Hrvatsku, ali i što je cijeli projekt nastajao godinama.

"Ovdje su prisutne hrvatske skladbe i hrvatski autori koji imaju svoju povijest i tradiciju te mislim da se ovo prirodno trebalo dogoditi, završiti na jednom lijepom nosaču zvuka i biti dostupno ljudima. Sretna sam na odličnu suradnju s Croatia Recordsom za koju sam do sada objavila tri albuma.", rekla je Ana.

Goran Berović

Izdanje je jedinstveno i po tome što ih osim prekrasnih fotografija Danijela Galića krase i QR kôdovi putem kojih kupci CD-a mogu pogledati i video priču koja prati svaku pjesmu. Ana je glazbom obišla sve krajeve Hrvatske, od Istre i Dalmacije, preko Sinja i Zagreba, do Sjeverne Hrvatske i Slavonije. Album ima 11 pjesama, "Alkarski ponos", "Krasna zemljo, Istro mila", "Serenada Opatiji", "Sunčana polja", "DolCello MediterAna", "Linđo", "Drmeš pleše cijeli svijet", "Elegija i humoreska (Vehni, vehni fijolica)", "Melodije hrvatskog sjevera", "Zagreb, Zagreb" i "Mala slavonska rapsodija", te bonus pjesmu "Uvijek vjerni".

Pročitajte i:

Vlado Kalember: 'Danas se stvari ne popravljaju, već se samo bace, tako je i s brakom'

Rođendanski tulum Ane Rucner za pamćenje: 'Kad je moj sin uz mene, tada imam sve!'

Malo tko je ovako hrabar: Ana Rucner iznenadila u uskom kožnatom kombinezonu

Linker
11. travanj 2024 10:20