Roko Blažević
 Foto: Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
izbor u Opatiji

Debakl Lidije Bačić, pobjednik Dore 2019. je - Roko!

Iako je slovila za jednog od favorita, na ovogodišnjoj Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, Lidija Bačić završila je na dnu ljestvice. Od žirija je dobila samo 10 bodova! Slavi Roko Blažević s pjesmom 'The Dream' i to u suzama!

Iako je slovila za jednog od favorita, na ovogodišnjoj Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, Lidija Bačić završila je na dnu ljestvice. Od žirija je dobila samo 10 bodova! Slavi Roko Blažević s pjesmom 'The Dream' i to u suzama!

Glazbeni spektakl kakav dugo nismo vidjeli, povratnička Dora 2019, ima pobjednika! Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije donio je pregršt iznenađenja i tijesnu borbu, u opatijskoj dvorani 'Marino Cvetković' vladalo je usijanje, a između 16 izvođača koji su dobili priliku natjecati se, najviše glasova publike i žirija dobio je Roko Blažević!

Roko će nas predstavljati na Eurosongu u svibnju u Izraelu, odlučilo je osam ocjenjivačkih sudova i publika, koja je glasala putem telefonskih poziva i SMS poruka.

Voditelji ovogodišnje Dore bili su Mirko Fodor i dvije glamurozne suvoditeljice, Iva Šulentić i Jelena Lešić, a čast otvoriti ovogodišnju Doru pripala je pjevačici Franki Batelić s pjesmom 'Crazy', s kojom je lani predstavljala Hrvatsku na Euroviziji.

Livio Andrijić
Franka Batelić

Spektaklu su, osim natjecatelja, pridonijela i ostala velika glazbena imena. Mia Negovetić i Dino Jelusić, jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga Dino, na pozornicu su izašli zajedno i izveli kombinaciju Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića. Potom je udaraljkaški sastav Sudar Percussion izveo skladbu Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena 'Stardust'. Velika zvijezda večeri bila je i, kako ju je najavio Mirko Fodor, 'zvijezda kristalnoga glasa' - Vanna.

Dora je donijela i pregršt modnih i inih zanimljivosti: najskuplju haljinu nosila je Lea Mijatović, vrijednu 20.000 kuna i s potpisom domaćeg dizajnera Ivana Alduka. Najkričaviji outfit imao je Luka Nižetić koji je na pozornicu izašao u žutom odijelu i žutim cipelama, dok su Gelato Sisters bile odjevene poput pin-up djevojaka. Jelena Bosančić nakon nastupa je rekla da je sama režirala svoj nastup, a Bojan Jambrošić priznao uzbuđenje jer mu je ovo prvi nastup na Dori. Za Kim Verson ovo je važan nastup jer je nastupila s autorskom pjesmom. Beta Sudar pozornost je plijenila već na crvenom tepihu u kombinaciji s odsjajem starog zlata, a Lidija Bačić, kojoj je ovo drugi nastup na Dori, bila je intrigantna u crnom, no nije se proslavila izvedbom. Lorena Bućan bila je najmlađa -ima svega 16 godina, a Bernarda Brunović, rođena Zagrepčanka odrasla u Švicarskoj, koja od malena živi sa slabovidnošću, blistala je poput dive u dugoj haljini posutoj šljokicama. Roko je nosio bijela krila tijekom svog samouvjerenog nastupa, a Domenica je bila ljupka u ružičastom topu i suknjici A-kroja.

Podsjetimo, Dora je donijela i pregršt modnih i inih zanimljivosti: najskuplju haljinu nosila je Lea Mijatović, vrijednu 20.000 kuna i s potpisom domaćeg dizajnera Ivana Alduka. Najkričaviji outfit imao je Luka Nižetić koji je na pozornicu izašao u žutom odijelu i žutim cipelama, dok su Gelato Sisters bile odjevene poput pin-up djevojaka. Jelena Bosančić nakon nastupa je rekla da je sama režirala svoj nastup, a Bojan Jambrošić priznao uzbuđenje jer mu je ovo prvi nastup na Dori. Za Kim Verson ovo je važan nastup jer je nastupila s autorskom pjesmom. Beta Sudar pozornost je plijenila već na crvenom tepihu u kombinaciji s odsjajem starog zlata, a Lidija Bačić, kojoj je ovo drugi nastup na Dori, bila je intrigantna u crnom prozirnom bodiju, no nije se proslavila izvedbom. Lorena Bućan bila je najmlađa -ima svega 16 godina, a Bernarda Brunović, rođena Zagrepčanka odrasla u Švicarskoj, koja od malena živi sa slabovidnošću, blistala je poput dive u dugoj haljini posutoj šljokicama. Roko je nosio bijela krila tijekom svog samouvjerenog nastupa, a Domenica je bila ljupka u ružičastom topu i suknjici A-kroja.

Na Dori 2019. su nastupili, redom:

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić – Vrijeme predaje

Jelena Bosančić – Tell Me

Kim Verson – Nisam to što žele

Jure Brkljača – Ne postojim kad nisi tu

Beta Sudar – Don’t Give Up

Lea Mijatović – Tebi pripadam

Gelato Sisters – Back To That Swing

Luka Nižetić – Brutalero

Elis Lovrić – All I Really Want

Domenica – Indigo

Roko – The Dream

Ema Gagro – Redemption

Lidija Bačić Lille – Tek je počelo

Lorena Bućan – Tower of Babylon

Bernarda – I Believe In True Love

Manntra – In The Shadows

Posljednji put prije ove godine, Dora, izbor koji je ime dobio po najpoznatijoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević, održana je 2010. godine kad su pobjedu odnijele članice grupe Feminnem, koje se na Eurosongu nisu kvalificirale u finale.

A ovako je to izgledalo na crvenom tepihu:

Linker
26. travanj 2024 23:32