CROPIX
'the dream'

Bili smo na Dori: Zanimljivi prizori s crvenog tepiha, pozornice i publike - i Rokove riječi nakon pobjede!

Opatija je ovih dana u znaku glazbenog spektakla Dora 2019, izbora za hrvatskog predstavnika na Eurosongu u Izraelu. Pobjednik je izabran na središnjoj festivalskoj večeri u dvorani 'Marino Cvetković' u subotu pa je tako poznato da u svibnju u Tel Aviv putuje Roko Blažević. Uoči početka natjecanja snimili smo zanimljive kadrove s opatijskog crvenog tepiha, atmosferu među izvođačima, i Roka koji je dojmove nakon pobjede ispričao 'u jednom dahu'.

Splitski maturant Roko Blažević je s pjesmom 'The Dream' pobijedio na Dori, odlučilo je osam ocjenjivačkih sudova i publika, koja je glasala putem telefonskih poziva i SMS poruka. I iako se po društvenim mrežama i medijima ne stišava bura oko krila koja je Roko nosio na nastupu, a zamisao su glazbenika Jacquesa Houdeka koji je za ovog mladog i talentiranog pjevača napisao ovu pobjedničku pjesmu, jedno je jasno - ovaj dvojac udruženim snagama u Izrael ide po pobjedu.

Rekao je to jasno i glasno Jacques Houdek, a pogledajte i kako se navalom emocija nosio Roko:

Podsjetimo, Dora je donijela i pregršt modnih i inih zanimljivosti: najskuplju haljinu nosila je Lea Mijatović, vrijednu 20.000 kuna i s potpisom domaćeg dizajnera Ivana Alduka. Najkričaviji outfit imao je Luka Nižetić koji je na pozornicu izašao u žutom odijelu i žutim cipelama, dok su Gelato Sisters bile odjevene poput pin-up djevojaka. Jelena Bosančić nakon nastupa je rekla da je sama režirala svoj nastup, a Bojan Jambrošić priznao uzbuđenje jer mu je ovo prvi nastup na Dori. Za Kim Verson ovo je važan nastup jer je nastupila s autorskom pjesmom. Beta Sudar pozornost je plijenila već na crvenom tepihu u kombinaciji s odsjajem starog zlata, a Lidija Bačić, kojoj je ovo drugi nastup na Dori, bila je intrigantna u crnom prozirnom bodiju, no nije se proslavila izvedbom. Lorena Bućan bila je najmlađa -ima svega 16 godina, a Bernarda Brunović, rođena Zagrepčanka odrasla u Švicarskoj, koja od malena živi sa slabovidnošću, blistala je poput dive u dugoj haljini posutoj šljokicama. Roko je nosio bijela krila tijekom svog samouvjerenog nastupa, a Domenica je bila ljupka u ružičastom topu i suknjici A-kroja.

Na Dori 2019. su nastupili, redom:

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić – Vrijeme predaje

Jelena Bosančić – Tell Me

Kim Verson – Nisam to što žele

Jure Brkljača – Ne postojim kad nisi tu

Beta Sudar – Don’t Give Up

Lea Mijatović – Tebi pripadam

Gelato Sisters – Back To That Swing

Luka Nižetić – Brutalero

Elis Lovrić – All I Really Want

Domenica – Indigo

Roko – The Dream

Ema Gagro – Redemption

Lidija Bačić Lille – Tek je počelo

Lorena Bućan – Tower of Babylon

Bernarda – I Believe In True Love

Manntra – In The Shadows

Posljednji put prije ove godine, Dora, izbor koji je ime dobio po najpoznatijoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević, održana je 2010. godine kad su pobjedu odnijele članice grupe Feminnem, koje se na Eurosongu nisu kvalificirale u finale.

Nastupi izvođača:

A ovako je to izgledalo na crvenom tepihu:

Linker
20. travanj 2024 15:21