Anna Cathcart, Janel Parrish i Lana Condor u filmu 'To all the boys I've loved before'
 Profimedia, Everett
razboljela se i ona

Glumica o poremećaju koji ne bira: 'Ne morate biti zvijezda da vam se to dogodi'

Kao bivša balerina i danas glumica s holivudskom karijerom, Lana Condor dobro je upoznata s pritiskom pod kakvim danas žive žene jer se o njih očekuje da izgledaju savršeno - i sama je zbog toga oboljela od poremećaja prehrane, ali i tjelesnog dismorfnog poremećaja.

'Znam što znači imati poremećaj prehrane i tjelesni dismorfni poremećaj (umišljena mana tjelesnog izgleda ili preuveličavanje minimalnog tjelesnog nedostatka, op.a.) i znam što znači poznavati nekoga tko ima taj isti problem. Ne morate biti zvijezda da vam se to dogodi, dogoditi se može bilo kome', rekla je Lana Condor (21), zvijezda filma To All the Boys I’ve Loved Before, za travanjski broj kanadskog izdanja magazina Elle.

Glumica je rođena u Vijetnamu, koju su roditelji posvojili kada je imala šest mjeseci, te je odveli u Chicago. Potom je obitelj preselila u Washington i New York, da bi od njezine 15 godine živjeli u Santa Monici. često se tako morala prilagođavati novim okolnostima, no konstanta je bila njezina edukacija i baletni angažman s vrhunskim ekspertima, a kasnije je upisala i glumu. S uspjehom kad je imala 18, rastao je i pritisak.

'Mislim da je vrijeme da ljudima dopustimo komfor. Morate jesti. Morate prestati misliti da je određena građa tijela idealna, jer nije. Sa svakim si obrokom to ponavljam jer se borim i liječim i ja danas slavim hranu. A onda sam među prijateljicama i tu opet nastaje problem jer ih ne mogu uvjeriti u to isto. Pogledam neku od njih i mislim si 'Kako si prekrasna', a ona, ona se osjeća debelo i ružno. Ne znam kako se to dogodilo da se žene moraju ispričavati za svoje tjelesne nedostatke, koji to i nisu', govori ova azijsko-američka glumica.

TO ALL THE BOYS I'VE LOVED BEFORE, from left: Anna Cathcart, Janel Parrish, Lana Condor, 2018., Image: 383524053, License: Rights-managed, Restrictions: (FSC:RR), Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Anna Cathcart, Janel Parrish i Lana Condor u filmu 'To all the boys I've loved before'

Još si je, kaže, u nekim stvarima sama znala zatvoriti vrata, umjesto da promijeni stav. 'U svojoj kratkoj karijeri nikada nisam doživjela da je netko tražio azijsko-američku glumicu za glavnu ulogu u romantičnoj drami. Godinama sam živjela u uvjerenju da nikada neću moći dobiti takvu ulogu. I to je veći dio problema: ne želim da se uloge pišu i biraju prema nečijem izgledu', rekla je. No, njezin se san ispunio kad je dobila ulogu u tinejdžerskom filmu To All the Boys I’ve Loved Before.

'Jedan od razloga zbog kojih sam pristala na tu ulogu je taj što je riječ o djevojci koja se prvi put zaljubljuje i koja je slučajnoe Azijka, no nije fokus na tome, ta mi smo normalna ljudska bića', rekla je.

- New York - NY - 20190109 - Celebrity Candids Streets of Manhattan, NY -  - Janet Mayer/Startraksphoto.com -   -  This is an editorial, rights-managed image. Please contact  INSTAR Images  for licensing fee and rights information at sales@instarimages.com or call +1 212 414 0207. This image may not be published in any way that is, or might be deemed to be, defamatory, libelous, pornographic, or obscene. Please consult our sales department for any clarification needed prior to publication and use. INSTAR Images reserves the right to pursue unauthorized users of this material. If you are in violation of our intellectual property rights or copyright you may be liable for damages, loss of income, any profits you derive from the unauthorized use of this material and, where appropriate, the cost of collection and/or any statutory damages awarded, Image: 406090700, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images

Linker
19. travanj 2024 20:36