Hana
 Privatni album
Nova zvijezda

Hana Huljić nakon Kine osvaja Hrvatsku: 'Radim na pjesmama kojima ću graditi karijeru'

Osim što hitove gotovo svakodnevno stvaraju njezini roditelji i Hana Huljić se okušala u tome, a iako je svoje glasovne sposobnosti pokazala u pjesmi "Srce za vodiča" s Petrom Grašom, svojim pjevanjem tek planira osvojiti publiku...

Nakon što je posjetila petnaest gradova u Kini na turneji s Maksimom Mrvicom, Hana Huljić stigla je u Europu, točnije u London. 'Pjevala sam kao gostujući vokal na tri Maksimove pjesme i u pauzi s bendom pjevam jednu svoju pjesmu koju sam snimala prije par godina u Londonu. Maksima poznajem od malena i već dugo je dio naše obitelji, na turneji mi je poput brata koji pazi na mene. On zrači nekom posebnom energijom i publika je uvijek oduševljena njegovim nastupom i pojavom. Dočekuju ga s buketima na izlazu svakog aerodroma' , rekla nam je Hana.

Instagram
Kina turneja


Antonio Ševerdija
Hana Huljić i Maksim Mrkvica

'U Kini je sve veliko, široko, visoko - neboderi, ceste, aerodromi. Naviknete se da je pogled iz hotela s 35. kata uobičajen. Mali gradovi su ovdje skoro veličine Hrvatske. Ima i dosta anegdota, jer je kultura različita od onoga na što smo mi navikli, pa treba neko vrijeme da se na te neuobičajene stvari naviknete. Često fotografiraju u prolazu mene ili moje kolegice, jer im nije uobičajeno vidjeti visoku plavušu, a nekad dođu i pitaju mogu li se fotografirati. To mi je u početku bilo pomalo smiješno, no pred kraj mi je postalo uobičajeno da upere mobitel.

instagram
Hana u Kini


Instagram
Hana se okušala i na bubnjevima

Turneju je odradila sama, na njoj je nije pratio njezin dečko Tomislav Šošić koji trenutačno studira jazz klavir u Estoniji. Hana je s njim u vezi sedam godina, a toliko godina je i najbolja prijateljica s pjevačicom Domenikom.

Instagram
Hana prije koncerta

'Dosta smo slične osobnosti tako da smo brzo kliknule. Ne moramo često ništa ni reći na glas jer već znamo sto je drugoj na pameti, pa se samo nasmijemo', rekla je Hana Huljić koja polako priprema vlastitu karijeru. Jednu pjesmu su joj napisali roditelji dok drugu koju priprema je napisala sama.

Privatni album/Instagram
Domenika i Hana

'Zadnjih mjeseci sam se bazirala na neke pjesme koje imam želju snimiti, i dvije meni srcu prirasle su pri kraju. Jednu su pisali moji, drugu sam ja, te upravo radim na aranžmanu s bubnjarem iz benda. Vesele me obje! Polagane su i možda ne toliko probitačne za našu publiku, ali me jednostavno veseli cijeli taj kreativni proces . To mi je najvažnije'.

Privatni album
Hana Huljić u Kini

Sluša, kaže, raznoliku glazbu, a dok putuje najčešće joj se iz slušalicama ori David Bowie, Robbie Williams, Michael Bublé . Kada je malo uhvati nostalgija za domom, Petar Grašo joj bude često na repertoaru, a ipak se najviše veseli turneji na domaćem terenu.

'Ovo ljeto veselim se koncertima s Maksimom u Medulinu, Splitu i Šibeniku, a nakon toga ću obići neke otoke, uživati u moru i pisati što više pjesama.'

Linker
24. travanj 2024 18:39