Goran Šebelić / Hanza Media
nakon 10 godina

Helena Minić Matanić dala otkaz: 'Nema sluha za majku s dvoje djece, trenutno sam na ulici'

Nakon gotovo deset godina provedenih u Istarskom narodnom kazalištu, glumica Helena Minić Matanić odlučila je dati otkaz

'Da sam mogla dati više u određenim trenucima dala bih još više. Trudila sam se cijelo vrijeme afirmirati kazalište kao kuću našeg grada i kao kuću cijele naše države. Žao mi je da je to tako završilo. To jest moj odabir, nitko me na nije prisiljavao na sve to, ali tako sam odlučila u ovom trenutku', izjavila je pulska glumica Helena Minić Matanić za Glas Istre, a potvrda o sporazumnom raskidu suradnje je stigla i iz Istarskog narodnog kazališta.

Otkaz je dala prije Božića, a objasnila je i probleme preko kojih nije mogla prijeći. 'Žao mi je, ali mislim da nije bilo sluha u profesionalnom smislu i za mene kao majku s dvoje djece tako da sam trenutno na ulici', istaknula je te dodala kako zasad nema novih angažmana, no svakako ih očekuje.

Osim profesionalnog uspjeha, za ovo kazalište 38-godišnju glumicu vežu posebne emocije. Upravo u Istarskom narodnom kazalištu, radeći na predstavi 'Thelma i Louise' 2014.godine zaiskrilo je između nje i redatelja Dalibora Matanića. Radeći predstavu prema kultnom filmu par se zaljubio, a nakon pola godine intenzivne ljubavi u prosincu iste godine ljubav su okrunili brakom. U kolovozu 2015. dobili su kći Lolu, a dvije godine kasnije sina Maxa.

A da jednako dobro funkcioniraju privatno i poslovno dokazuje i suradnja na Matnićevom hororu 'Egzorcizam' u kojem je upravo Helena dobila najbolje kritike za ulogu Vere, sotonom opsjednute sestre glavne glumice.

izlazak iz rodilista / Sv Duh  / Zagreb 13.06.2017. / foto: Maja Jurovic / Dalibor Matanic i Helena Minic i sin Max
Maja Jurović
Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić u lipnju 2017. napuštaju rodilište sa sinom Maxom.

Linker
14. travanj 2024 00:22