Ivanka i Melania Trump
 Splash
PIKANTERIJE UZBURKALE DUHOVE

Ivanka i Melania Trump - hladni rat u odajama tajni

O poduzetničkim, ljubavničkim i političkim pothvatima Donalda Trumpa (71) u protekla su tri desetljeća ispisane tisuće stranica u desetak biografskih knjiga, ali nijedna nije izazvala toliki interes javnosti - a ni njegov gnjev - kao “Vatra i bijes: u Trumpovoj Bijeloj kući” autora Michaela Wolffa. Prvo izdanje - koje otkriva sve tajne Zapadnog krila otkako se onamo prošlog siječnja uselio aktualni američki predsjednik, kao i brojne pikanterije iz njegovog privatnog života - navodno je tiskano u “samo” 250.000 primjeraka i nestalo je s polica američkih knjižara u desetak minuta, tako da se po SAD-u sada nižu liste čekanja na doštampane primjerke, a pomama koju je knjiga izazvala može se usporediti samo s uzbunom koju je svojom pojavom izazvao serijal romana o dogodovštinama malog čarobnjaka Harryja Pottera.

Da bi ispisao 376 stranica eksplozivnog političkog štiva, 64-godišnji američki novinar i kolumnist The Hollywood Reportera i USA Today (koji je 2008. objavio biografiju medijskog magnata Ruperta Murdocha) tijekom 18 mjeseci razgovarao je s čak dvjestotinjak sugovornika, među kojima je i bivši glavni Trumpov strateg Steve Bannon. Wolffovi izvori nemaju lijepih riječi za lidera najmoćnije zemlje svijeta. Osim uvreda na račun njegovog obrazovanja, načina razmišljanja i političke “nepismenosti”, navodi se da se ponaša kao hirovito i razmaženo derište sklono ispadima bijesa i promjenama raspoloženja.

U dnevnom rasporedu najvažnije mu je osloboditi vrijeme za partiju golfa te telefonske razgovore sa starim prijateljima, kojima se žali i prepričava dnevne događaje. S jedne je strane opsjednut moći i ženama, a s druge panično strahuje za vlastiti život do te mjere da često hranu anonimno naručuje iz McDonaldsa. Nitko mu ne smije taknuti četkicu za zube, ni bez posebnog odobrenja mijenjati posteljinu... Najsočniji su ipak detalji koji se odnose na njegovu obitelj.

-Washington, District of Columbia - 03/17/2017 -United States President Donald J. Trump, first lady Melania Trump, and son Barron, depart the White House in Washington, DC en route to Mar-a-Lago, Florida.

-PICTURED: Donald Trump, Melania Trump
-, Image: 325683436, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images

Prva dama Melania Trump (47) prikazana je kao žena koja najčešće nema pojma gdje joj je - i s kime - suprug, ali je to nije ni briga. Prvi put od mandata Johna Kennedyja predsjednik i prva dama spavaju u odvojenim sobama, a ona ga prati isključivo na protokolarnim primanjima i službenim putovanjima. Tijekom cijele kampanje šuškalo se da se protivi Trumpovoj odluci da postane predsjednik, a u izbornoj noći gorko je zaplakala kad je postalo jasno da se uskoro sele u Washington. Na svečanosti inauguracije nije bila nimalo veselija: Trump je bjesnio jer su brojne zvijezde odbile doći i nastupiti, a svoju je ljutnju iskaljivao na supruzi, koja je cijeli dan gutala knedle i bila na rubu suza. Prema njoj se, doduše, ponaša i kao kavalir - što je bilo vidljivo u kampanji kad je u potpunosti stao u njezinu zaštitu nakon što su objavljene njene obnažene fotografije s početka karijere te gnusni tračevi o njenoj prošlosti - ali to ga ne priječi da zavodi supruge svojih prijatelja, kažu Wolffovi izvori. Čak njihove muževe stavlja na spikerfon da bi na vlastite uši čule njihove reakcije dok ih nagovora da mu se pridruže u uživanju s drugim ljepoticama.

WASHINGTON, DC - APRIL 17:  U.S. President Donald Trump (C) delivers remarks from the Truman Balcony with first lady Melania Trump and their son Barron Trump (L) during the 139th Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House April 17, 2017 in Washington, DC. The White House said 21,000 people are expected to attend the annual tradition of rolling colored eggs down the White House lawn that was started by President Rutherford B. Hayes in 1878.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Getty Images

I ako je Melania službeno prva dama, po značenju je tek četvrta žena u Bijeloj kući, otkriva Michael Wolff. U glavnim ženskim ulogama ondje nastupaju Hope Hicks (29), šefica komunikacija Bijele kuće, i Sarah Huckabee Sanders (35), voditeljica press službe, a prema Wolffovim izvorima najmoćnija dama u Bijeloj kući je Ivanka Trump (36) – ambiciozna kći i savjetnica američkog predsjednika, treće dijete iz njegova braka s Ivanom Trump, koja je samo 11 godina mlađa od svoje maćehe.

Ivanka Trump , daughter of US President Donald Trump as she visits the Western Wall , the most sacred holy site for Jews, in the Old City of Jerusalem May 22,2017. Trump arrived in Israel today from Saudi Arabia ,where he will attempt to revive the stalled Israeli-Palestinain peace process during his visit to Jerusalem and the West Bank.(Photo by Heidi Levine/Pool/Sipa Press).//LEVINE_1133.03477/Credit:Heidi Levine/SIPA/1705221903, Image: 333209630, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Melania Trump nikad se kćeri svog supruga nije ni pokušavala nametnuti kao autoritet, nego je s njom gradila prijateljski odnos. Kako obje obožavaju modu i nakit, a Ivanka je razvila i vlastiti modni brend, uvijek su imale mnogo zajedničkih tema za razgovor. Ali očito je Ivanka nije doživljavala kao preveliku opasnost. Stoga i nema velike netrpeljivosti, već samo - hladni rat.

Premda je nominalno zaposlena kao predsjednikova savjetnica, Ivanka Trump sa svojim suprugom Jaredom Kushnerom, 36-godišnjim investitorom i izdavačem zaposlenim na mjestu višeg predsjednikovog savjetnika, zapravo politički vedri i oblači, uvijek ima otvorena vrata i nesmetan pristup u očev ured te kadrovira u Bijeloj kući, može se pročitati u “Vatri i bijesu”. Iako su neki Wollfovi sugovornici uvjereni da ona teži za tim da jednog dana postane prva američka predsjednica, dodaju i malo gorčine u cijeli njihov odnos.

January 9, 2018 - London, London, UK - The book Launch of Fire And Fury: Inside Trump's Presidency goes on sale at Waterstone's book store in Piccadilly. Only 500 copies will be on sale today. The author Michael Wolff, writes and explosive account of the first year of newly elected president Donald Trump (Credit Image: � Ray Tang via ZUMA Press)
<P>
Pictured: General View
<B>Ref: SPL1644123  090118  </B><BR/>
Picture by: Zuma / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Zuma / Splash News

“U razgovoru je tretirala oca s neskrivenom ironijom te je otišla toliko daleko da se pred drugima rugala njegovoj frizuri... dodajući kako je predugo držao boju kojom muškarci boje kosu pa je zato ispala narančastoplava”. Njezina braća Donald Jr. (40) i Eric (34), koji su također bili aktivni u očevoj kampanji, ostali su u New Yorku i nastavili voditi obiteljsku kompaniju. U velikom “provjetravanju” ureda prošlog ljeta Ivanka Trump je učvrstila svoj utjecaj jer je svoju prijateljicu Hope Hicks (29), odraslu u Greenwichu u Connecticutu, progurala na upražnjeno mjesto direktorice Odjela za komunikaciju Bijele kuće. Atraktivna brineta prodornih zelenih očiju za nju je radila od 2012. kad se zaposlila u PR tvrtki koja je promovirala Ivankinu modnu marku. Bivša manekenka koja je zbog savršene linije nosila i revije rublja otad nosi isključivo kreacije svoje šefice, i postala je jedna od njezinih najodanijih suradnica i prijateljica.

WASHINGTON, DC - JANUARY 22: Hope Hicks, White House director of strategic communications, arrives to a swearing in ceremony of White House senior staff in the East Room of the White House on January 22, 2017 in Washington, DC. Trump today mocked protesters who gathered for large demonstrations across the U.S. and the world on Saturday to signal discontent with his leadership, but later offered a more conciliatory tone, saying he recognized such marches as a
Getty Images
Hope Hicks - Donald Trump pozvao ju je u svoj stožer 2015. iako nije imala ni dana iskustva u politici

Kako Ivanku Trump u kuloarima Bijele kuće nazivaju “prvom damom”, Hope Hicks je zbog bliskog odnosa, požrtvovnosti i odanosti zaslužila titulu “prve kćeri”. U Trumpovu kampanju uključila se kao šefica tima za odnose s javnošću 2015., a sada joj je glavni zadatak da kreira, koordinira i popravlja medijsku sliku o predsjedniku. Njemu je Hicks toliko važna da ju je u društvu prve dame, kćeri Ivanke Trump i zeta Jareda Kushnera ljetos poveo na audijenciju kod pape Franje u Vatikan, a časopis Forbes uvrstio ju je na 28. mjesto liste najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina.

Vrlo važna Trumpova suradnica je i od Hope Hicks šest godina starija Sarah Huckabee Sanders, voditeljice press službe Bijele kuće. Južnjakinja iz Arkansasa i majka troje djece od najranijeg je djetinjstva opsjednuta politikom - otkako se njezin otac Mike Huckabee 1992. kandidirao za guvernera te savezne države.

White House Press Secretary Sarah Huckabee Sanders calls on reporters during the daily White House press briefing. Sanders answered questions relating to President Trump's plans in Afghanistan,The President's relationship with Congressional Republican leaders, and the role of Vice President Pence in the Trump administration.
<P>
Pictured: Sarah Huckabee Sanders
<B>Ref: SPL1561705  240817  </B><BR/>
Picture by: Alex Edelman / ZUMA Press / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Alex Edelman / ZUMA Press / Splash News
Sarah Huckabee Sanders

Više nego u igri s prijateljicama uživala je u praćenju političkih govora, analiza i rezultata, a cijelu karijeru odradila je u Republikanskoj stranci. Treća žena u povijesti koja vodi press službu Bijele kuće proslavila se izjavama da mediji šire lažne vijesti o njezinu šefu, a na pitanje kako komentira optužbe iz Wolffove knjige o Trumpovoj psihičkoj i mentalnoj nestabilnosti, odgovorila je da su uistinu mentalno nestabilni ljudi koji ne vide pozitivne promjene i napredak što ga je njihova administracija donijela zemlji. I Donald Trump, koji se javnosti najčešće obraća porukama na Twitteru, imao je potrebu komentirati optužbe iz Wolffove knjige.

President Donald Trump and First Lady Melania Trump arrive at the Freedom Ball on January 20, 2017 in Washington, D.C. Trump will attend a series of balls to cap his Inauguration day., Image: 312135363, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

- Čitav život moje su dvije najveće prednosti to što sam mentalno stabilan i jako pametan. Od uspješnog biznismena preko TV zvijezde postao sam predsjednik SAD-a (i to iz prvog pokušaja). Mislim da to ne pokazuje samo da sam pametan, nego i genij. I to vrlo stabilan genij - objavio je 6. siječnja na Twitteru. No, čini se da je eksplozivna knjiga, radi koje Amerikanci stoje u dužim redovima nego za nove modele mobitela, tek početak sante leda zbog koje bi si američki predsjednik od bijesa mogao počupati kosu. Naime, unatoč prijetnjama tužbom zbog klevete i traženju povlačenja “Vatre i bijesa” iz prodaje, Wolffu to zasad ne pada na pamet. A nagađa se da bi se tijekom godine u knjižarama moglo pojaviti još knjiga s pikanterijama iz Trumpova života. Napokon, nedavno je jednu izdala i njegova bivša supruga Ivana Trump (68): nazvala ju je “Odgajanje Trumpovih”, a na pisanje ju je potaknulo ponašanje njihove djece u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji. Promovirajući je u jednoj američkoj TV emisiji bivša supruga Donalda Trumpa izjavila je u šali da je ona njegova prva supruga te dodala: Ja sam, dakle, prva dama. Ok?”. Na to je stigao odgovor iz Melanijinog tabora: “Prva dama svoju titulu namjerava koristiti kako bi pomagala djeci, a ne prodavala knjige”.

Linker
20. travanj 2024 02:01