Josipa Pavičić Berardini
 Livio Andrijić / hanza media
velike čestitke

Josipa Pavičić Berardini slavi: 'Ovaj uspjeh mi je trostruko draži jer je bio na čekanju dok sam se liječila'

Studij turističkog menadžmenta u Zagrebu spisateljica i voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini morala je zamrznuti kad je prije pet godina saznala da boluje od raka dojke. Dvije godine kasnije, kad se izliječila, nastavila je studirati i naposljetku je diploma u njezinim rukama, a nama je uzbuđeno ispričala koliko joj znači ovaj uspjeh.

Nekadašnja televizijska voditeljica i danas trenerica tehnika za samorazvoj, Josipa Pavičić Berardini, u srijedu je ponosno u rukama stiskala diplomu Međunarodnog sveučilišta Libertas. 'Već sam bila na studiju kad sam oboljela, beskrajno sam zahvalna rektoru prof. dr. sc. Dušanu Pavloviću i svima koji su me podržali, koji su imali razumijevanja i pristali zamrznuti moj studentski status. A ja sam ponosna na sebe što sam se studiju vratila nakon teške borbe za zdravlje i što sam ga uspješno završila. Upravo mi je zato ova diploma trostruko draža', rekla je Josipa koja je s 41 godinom života na dodjeli, kaže, bila najstarija diplomantica, ali i je i zračila najvećom srećom.

'Prijatelji koji su me došli podržati kasnije su mi na slavlju u restoranu rekli da sam se cijelo vrijeme smijala, najviše od svih', govori autorica koja je lani polučila uspjeh knjigom 'Šest milimetara' u kojoj je opisala svoju borbu s karcinomom dojke, a u svibnju ove godine je predstavila i novu knjigu, 'Promatrači u zrcalu'.

Ljeto će, otkrila nam je, provesti radno. 'Tri mjeseca sam posvetila svojim plesnim koracima, odnosno pripremama za nastupe u showu 'Ples sa zvijezdama'. Sada moram zapeti na poslu, tako da ću s djecom na more tek negdje u kolovozu. Ići ćemo Zadar i Škabrnju, to će nam biti baze iz kojih ćemo onda raditi brojne izlete', otkriva Josipa.

Djecu, dva sina, Josipa je dobila dok je bila u braku s Talijanom Niceom Berardinijem, no razveli su se 2016. godine. Danas je, često kaže, zahvalna na svojim bivšima, a upravo nam je svima poslala još jednu važnu poruku: 'Za zdravlje i znanje nikad nije kasno. U te se dvije stvari uvijek isplati ulagati!'

Linker
18. travanj 2024 17:21