Getty Images for ULTA Beauty / K
Razljutila fanove

Kim Kardashian je opet sve razbjesnila: 'Ovo je samo dokaz da ona podržava ili pljuje po nekome kako bi bila u trendu'

Jedan od najpoznatijih fotografa na svijetu, Mario Testino, prošle se godine našao u središtu skandala kada ga je 13 muških modela optužilo za seksualno uznemiravanje. Mnoge velike modne kuće pa čak i britanska kraljevska obitelj otkazali su mu suradnju, a on se povukao iz javnosti. Međutim, Kim Kardashian nedavno ga je angažirala za fotografiranje, što je razbjesnilo njezine fanove i pod upitnik stavilo njezin integritet.

Na kontroverznom Instagram računu @diet_prada osvanula je objava koja jednu od najutjecajnijih žena svijeta, Kim Kardashian, naziva licemjernom. Naime, Kim je prije tri dana na svojem Instagramu podijelila fotografiju sa svojom kćeri North za koju je angažirala poznatog fotografa Maria Testina. To ne bi bilo ništa čudno da Testino nije u siječnju prošle godine optužen za seksualno uznemiravanje od strane muških modela.

"Imamo novi termin - kimpokrizija. Nedavna odluka Kim Kardashian o angažiranju Maria Testina je vrlo čudan obrat s obzirom na to da je Kim podržala istup žrtava seksualnog uznemiravanja od strane njezinog osobnog fotografa, Marcusa Hydea. Nema sumnje da slava može učiniti mnogo toga dobroga. Kimina moć kao slavne osobe neke je spasila od zatvora, ali njezino hvaljenje Testina je problematično jer diskreditira iskustva žrtava i ono još gore - omogućuje daljnje eksploatacijsko ponašanje", stoji u objavi.

Protiv Testina svjedočilo je čak 13 modela zbog čega je fotograf izgubio ugovore s velikim modnim kućama, ali i britanskom kraljevskom obitelji, čiji je bio službeni fotograf. Testino se nakon toga rijetko pojavljivao u javnosti, a na Instagramu je objavljivao samo fotografije svojih radova. Šuškalo se da je nakon skandala čak počeo fotografirati bogate azijske influencere, no njegov prijatelj Ivan Pun demantirao je glasine.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 01:  Mario Testino attends the Vogue Party as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018 at Le Petit Palais on October 1, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

"Ovo je sve tako zbunjujuće jer je Kim mogla doslovno odabrati bilo koga drugoga za fotografiranje. Zašto je nastavila raditi s problematičnim pojedincima? Ima i ženskih fotografa...", piše na kraju objave.

Ispod Kimine fotografije zaredalo se mnoštvo negativnih komentara ljudi koji su zamjerili istu stvar, baš kao i ispod objave spomenute stranice: "Kim Kardashian fali integritet. Šokantno", "Ne mogu vjerovati da je Kim dala šansu Mariu. Jako mi se sviđa što ona pomaže drugima, ali Testino mora platiti kaznu. Nadam se da će Kim dva puta razmisliti", "Ovo je samo dokaz da ona podržava ili pljuje po nekome kako bi bila u trendu, ako to svi drugi rade", bili su neki od njih.

Unatoč ukaljanom ugledu, Testino još uvijek drži reputaciju kao jedan od najtraženijih svjetskih fotografa i vrlo je malo vjerojatno da će ga cijeli skandal ozbiljno financijski oštetiti. Što se tiče Kim, nadajmo se da će drugi puta ozbiljno razmisliti koga angažira za fotografiranje ili bilo koji drugi posao jer bi mogla još više razbjesniti fanove.

Linker
19. travanj 2024 22:08