promo
našao je životnu prijateljicu

Marko Lasić Nered o iskustvu u kuhinji: 'Ako si neuredan, imaš tanke živce i ne poštuješ hijerarhiju - nije dobro'

U duelu svih duela četvrte sezone "Tri, dva, jedan, kuhaj!" Marko Lasić Nered i Dino dobili su kartu za van. Njihov pohani sir koji su morali odraditi u 8 minuta nije impresionirao žiri, ali Marko je i dalje uvjeren da se sve životne brige lakše riješe uz sir. Reper i diplomirani inženjer prometnih znanosti, otkrio nam je navike svoje djece, zašto je supruga Jelena ponosna na njega i što će raditi za božićnu gozbu...

Ispao si tik pred finale, ali si sve iznenadio koliko si napredovao?

- S obzirom na to da prije nisam kuhao, a uvijek sam želio svladati kulinarske vještine, ovaj show je bio idealan za početak stjecanja znanja. Sve mudre izreke o hrani i piću naučit će vas da je to možda i najveći smisao ljudskog života. Svi volimo nešto fino pojesti i popiti. Neki žive upravo za te trenutke. A što se tiče pohanog sira - sve životne brige lakše se riješe uz pohani sir (smijeh).

Što ti je bilo najstresnije? Što si naučio?

- Rad u kuhinji je nevjerojatno iskustvo. Cijela životna filozofija stane u tih par kvadrata. Ako si neuredan, nije dobro, ako imaš tanke živce, nije dobro, ako ne poštuješ hijerarhiju, nije dobro. Ne mogu biti dva chefa u kuhinji, samo je jedan i njega se sluša! Osim životnih lekcija naučio sam i one o namirnicama, raznim metodama i tehnikama kuhanja koje svakodnevno prakticiram u svojoj kuhinji.

promo

Chefovi su dosta ozbiljni, ali ti si se s njima stalno šalio?

- Špiček je bezbroj puta rekao da će nam svima biti lakše ako se budemo malo zezali, a ja se volim zezati. Mnogi misle da je jednostavno kuhati, svatko ima par forica, neki svoj moment, pogledanih par tutoriala, no to nije tako. Potrebne su godine rada i iskustva, puno volje, energije, predanosti, strasti i ljubavi prema ovom poslu da bi osoba zaista bila spremna biti chef.

Bi li sad na drugačiji način ušao u show...

- Da. Misliš, bi li normalno uhodao u studio? Ne... Jednom bih na rukama ušetao, drugi puta kroz staklo s konopom (kao pravi specijalac), jednom na motoru na zadnjem kotaču... Uglavnom bio bih kreativan. Šalim se, ali s ovom bazom koju sada imam vjerojatno bih napravio puno više u natjecanju.

Hoćeš li ostati dobar prijatelj s Katicom Jug?

- Hoću, naravno. S Katicom se često čujem i veseli me svaki njen komentar, poziv ili poruka. Keti ne samo da dobro kuha, ona obožava klince i super karta Belu. Ne bi me čudilo da nas vidite uskoro na nekom Belot turniru u Oroslavlju hahah! Nakon blagdana se vidimo jer je ne mogu od njenih penzića odvojiti, a ja sam poznat po strpljenju. Pa je čekam!

promo

Daješ li tečajeve svojim prijateljima?

- Svojim prijateljima uvijek dajem dobre tečajeve, kako eura tako i drugih valuta, ali od nečeg se mora živjeti. Nema džabe ni u stare babe.

Koliko je supruga oduševljena tvojim novim umijećima?

- Toliko da ćemo zakuhati i četvrto! Šalim se, ali nikad ne znaš. Mi, muškarci milijunima godina smo lovili hranu i davali je ženkama. Ništa se tu bitno nije promijenilo pa tako danas kada ja kao suvremeni muškarac koji zna kuhati stanem ispred ženu, automatski počinjem u njoj buditi osjećaje stare stoljećima. To za nju ima i veliko emocionalno značenje.

Što vole jesti tvoji klinci?

Što vole? Pa recimo da stavim najfiniji file, salatu, aromatizirane kreme, umake i pečenja s jedne strane, a vrećicu čipsa s druge strane - oni bi izabrali vrećicu čipsa. Njima znam napraviti burgere s domaćim pecivom i to vole. Ostala čuda u kuhinji priprema supruga Jelena i to za svakog nešto posebno.

Jesi li ostao dobar sa žirijem?

- Nije da se čujemo svaki dan, ali naravno.

Bi li ikada bio profesionalni chef?

- Uhhh, teško pitanje .. više bi volio kuhati za prijatelje. Možda pod stare dane imati svoju malu konobu u kojoj se nalazimo, slavimo, kartamo i to .. ne znam. Sve što je profesionalno, a pogotovo voditi kuhinju je iznimno teško i zahtijeva puno truda.

Kako će izgledati tvoj blagdanski stol, što pripremaš?

- El Classico, purica i mlinci, a kako – još ne znam! Moram sjest sam sa sobom i napraviti plan, ali možemo se dogovoriti da vam pošaljem fotku kad budem gotov!

Daš nam neki recept?

- Ne, dajte vi meni .. please. Sretan Božić i Nova Godina od Neredovih!

Linker
18. travanj 2024 15:03