instagram
LJUBAV PRIJE SVEGA

Nakon potresa svi se brinu za druge: 'Recite mi da ste i vi vrištali od straha'

Zagreb je pogodio potres magnitude 5,5 i uznemirio njegove građane u nedjelju ujutro u 6,24 sati.

Potres koji je trajao nekoliko sekundi zaljuljao je zgrade. Nakon šoka, mnogi su se vratili u stanove, a poruke koje su poslali na svojm društvenim mrežama su pune ljubavi i brige za druge.

"Jutros potres u Zagrebu. Pored svega još i to.. Dida i baka su isprepadani, ali su ok sada. Čitamo da ima žrtava. Biblijski scenarij, ne znam šta je ovo.. Držite se, ljudi!", objavila je Ida Prester...

"A šta vi radite danas? Mene je iz noćne more bijega iz Malezije od više prirodnih katastrofa, gdje sam se jedva uspjela s djecom ukrcat na avion za Singapur probudio potres. Moram priznati da sam se u tom trenutku pozdravila sa životom ne znajući više jesam li u Maleziji, u avionu ili svom krevetu... Sat i pol poslije još uvijek se tresem što od hladnoće što od panike. Recite mi da ste i vi vrištali od straha...", napisala je Nives Celzijus.

"Fotka je pala s police, ali nije se slomila. Tako se i mi osjećamo. Uzdrmano, prvo od korone, a onda ovog potresa, ali nema jebene šanse da nas slome. Ljudi, čuvajte se!", napisao je Bruno Šimleša.

Na Twitteru se oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor: 'U autu, svi zgurani jer je hladno. Oštećenja u stanu. Važne stvari nisam uzela. Mama bolesna. Teško je, valjda ćemo izdržati. Budite svi pribrani i hrabri. Neka vas panika ne preuzme.'

"Pripremite se na slabije, ali brojne potrese i to ne samo danas već u sljedećim tjednima, poručuje Geofizički odsjek Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu na svojim Facebook stranicama.
"Možemo očekivati naknadne slabije potrese. Postoji vjerojatnost za jači potres, ali je jako jako mala", navodi Geofizički odsjek i poručuje građanima da ne nasjedaju na glasine o jačem potresu koji slijedi.
"Dogodilo se ono o čemu pričamo već dugo, snažan potres u Zagrebu! I nije bio bezveze! No nije ni katastrofa. Ima štete, ponajprije u starijem dijelu grada i na starijim građevinama", piše na Facebook stranici "Geofizika uživo".
Pozivaju građane da ostanu pribrani i da ne paničare, ali i da budu svjesni da slijedi pojačana seizmička aktivnost u sljedećim tjednima, možda mjesecima.

Linker
24. travanj 2024 20:00